Skip to content

Ljudske priče o ratu ispričane kroz strip

Knjiga ”Domovinski rat u stripu”, koja je izišla u izdanju udruge Stripforum i uz veliku potporu Večernjeg lista, danas je promovirana u zagrebačkom muzeju Mimara. Tom izuzetno važnom događaju za hrvatski strip nazočio je i predsjednik države Ivo Josipović koji je napisao i predgovor za tu knjigu.

strip

– U knjizi su sačuvani radovi autora koji su nastali još u vrijeme Domovinskog rata. Izdavanjem ovog djela htjeli smo sačuvati sve te stripove o Domovinskom ratu, ali isto tako i potaknuti autore da naprave nove radove na tu temu. Naša udruga lani je uputila javni poziv za prijavu radova na temu Domovinskog rata i odazvalo nam se više od šezdeset autora – kaže Mladen Novaković, urednik Strip-revije koju izdaje udruga Stripforum u suradnji s Večernjim listom.

Plod suradnje Večernjeg lista i udruge Stripforum

Među autorima su i poznati svjetski crtači stripa, kao što su Goran Sudžuka, Dubravko Mataković, Edvin Biuković, Esad Ribić, Frano Petruša i brojni drugi.

Direktor sadržaja Večernjeg lista Dražen Klarić naglasio je da je knjiga “Domovinski rat u stripu” plod suradnje Večernjeg lista i udruge Stripforum te najavio kako će u kolovozu uoči Oluje izići specijalno izdanje Strip-revije sa stripovima iz knjige ”Domovinski rat u stripu”.

– Već dva broja magazin hrvatskih branitelja Oluja, koji izdaje Večernji list, objavljuje stripove iz Domovinskog rata – dodao je Klarić naglasivši kako će Večernji list i ubuduće raditi na promicanju ove umjetnosti. (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL, Vecernji.hr)