Lipanjski međunarodni likovni događaj – Art kolonija Paradiso

Likovna kolonija Paradiso bilježi ove godine petnaest ljeta uspješne organizatorske i izložbene djelatnosti apostrofirajući važnost umjetničkog djelovanja u predstavljanju i promociji vlastite zemlje

Rober Šimrak

foto-galerija

Art kolonija Paradiso pažljivo je i promišljeno osmišljen i umjetnički angažiran projekt koji podrazumijeva razmjenu radnih i egzistencijalnih iskustava domaćih i stranih likovnih umjetnika povezujući tako i paralelno predstavljajući hrvatsku i inozemnu recentnu likovnu produkciju s ciljem da interakcijom raznorodnih likovnih izričaja umjetničkoj sceni pridruži jednu širu dimenziju – uključujući refleksije o iskustvima suvremene likovne umjetnosti hrvatskih, europskih i svjetskih, do sad gotovo tristo umjetnika, a ukazujući i na druge bitne segmente poput njezine prezentacije kao neizostavnog dijela turističke ponude vlastite zemlje. Pa iako internacionalno orijentiran, ovaj umjetnički projekt obilježen je mjestom svog događanja, otokom i gradom Rabom, genius lociem koji svojim povijesno-arhitektonskim lokacijama, umjetničkim artefaktima i geo-kulturnom pozicijom markira suvremeni kulturni kontekst i ovakvim umjetničkim događajem kakav je Likovna kolonija Paradiso. I ove godine djelujući kroz tri likovna saziva predstavlja tridesetero umjetnika iz Hrvatske i Europe.

A na drugom ovogodišnjem sazivu, ukupno 41., se održava od 19. lipnja do 25. lipnja, stvara sedmero likovnih umjetnika: Alfonso Filieri i Pope iz Italije, David Čarsky iz Slovačke te Vanja Trobić, Danko Friščić, Robert Šimrak i Goranka Supin iz Hrvatske.

Pozivamo vas da nam se pridruže i da poprate ovaj zanimljiv i vrijedan likovni događaj koji će završiti izložbom radova nastalih na drugom ovogodišnjem sazivu, u utorak, 24.06. u 20:00 u galeriji Makek-Paradiso, Gradska loža, Rab.