Skip to content

Gradski muzej Varaždin: Najbolji MIŠ-evi

Klima 001

U školskoj godini 2013./2014. u Gradskom muzeju Varaždin osmišljen je i uspješno proveden edukativni program MIŠ – Muzej i škola, namijenjen učenicima varaždinskih osnovnih škola. U sklopu projekta, koji je sufinancirao Grad Varaždin, učenici su imali prilike besplatno posjećivati sve stalne i povremene izložbene postave varaždinskoga muzeja te sudjelovati u obrazovno-kreativnim radionicama. Tijekom godine na takvim programima bilo je 105 organiziranih učeničkih grupa iz varaždinskih osnovnih škola, dok je nekoliko stotina učenika muzejske izložbene postave i samostalno razgledalo.

Najviše organiziranih posjeta i sudjelovanja u muzejskim radionicama ostvario je IV. c razred, s učiteljicom Sonjom Tušek-Podobnik, iz Prve osnovne škole, pa ih je Gradski muzej Varaždin zbog toga nagradio i izletom u Zagreb. Izlet je organiziran u utorak, 17. 6. ove godine, a tom prilikom učenici su posjetili Muzej za umjetnost i obrt, gdje su razgledali stalni postav i izložbu Stoljeće ručnog sata i sudjelovali u radionici Izradi svoj sat. U programu je nakon toga uslijedio posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu i mala okrjepa u Mc Donald’su.

S obzirom na to da se u svjetskoj muzeologiji sve više pažnje posvećuje edukativnoj djelatnosti, koja se pokazala obostrano korisnom i uspješnom i za Gradski muzej Varaždin i za škole, nadamo se da će se program MIŠ – Muzej i škola nastaviti i u idućoj školskoj godini.

Klima 003

Slikovni prilog:
– IV. c razred i njihova učiteljica Sonja Tušek-Podobnik iz Prve osnovne škole Varaždin s ravnateljem Gradskog muzeja Varaždin Miranom Bojanićem Morandinijem u posjetu Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu (17. 6. 2014.)
See also  "Skrivene slike" edukativno-likovne radionice