Skip to content

Trikovi za mladenački izgled

Skoro da i ne postoji osoba koja ne želi što dulje zadržati mladolik izgled koliko je to god moguće. Postoje razne metode koje vam u tome mogu pomoći, a među njima je usvajanje određenih navika uz koje ćete prije doći do željenih rezultata. Slijede trikovi za mladenački izgled.

lijepa zena

Važno je da s promjenama počnete što prije i oslobodite se štetnih životnih navika od kojih se samo možete razboljeti i osjećati loše. Slijedi nekoliko aktivnosti koje bi bilo dobro izbjegavati ako želite izgledati kao da imate manje godina nego što to piše na vašim dokumentima.

Prva stvar koju trebate izbaciti je pušenje. Jeste li ovisnik o pušenju i volite li ponekad zapaliti cigaretu? Ako je tako onda je vrijeme da prestanete s ovom štetnom navikom jer se radi o jednom od faktora koji pridonose stvaranju slobodnih radikala, što uzrokuje starenje kože. Zbog toga što pušenje pomaže razgraditi vitamin C, nažalost dolazi do nedostatka tog vitamina.

Jedan od čimbenika koji mogu utjecati na prijevremeno starenje je i raspoloženje. Bilo bi dobro kada bi pronašli način kako izbaciti stres i popraviti raspoloženje. Dokazano je kako upravo vježbanje pomaže povećati samopouzdanje. Redovita tjelovježba doprinosi pozitivnim emocijama, a što se kasnije održava ne samo na duh nego i tijelo.

Zašto bi trebali izbaciti stres? Sve osobe izložene stresu imaju smanjeni dotok krvi u kožu, nakon čega hranjive tvari ne dolaze do stanica. Alkohol je još jedan neprijatelj vašeg izgleda, a nalazi se na popisu svih onih čimbenika zbog kojih brže starite.

Jedan od neprijatelja za vašu kožu su i prevelike količine kave. Pokazalo se da velik udio kofeina u tijelu nikako ne doprinosi boljem izgledu kao i u suradnji sa šećerom i mastima koji dovode do oslobađanja toksina.

Kako bi odgodili starenje i pojavu bora važno je da se okrenete zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Obogatite svoju prehranu namirnicama koje u sebi imaju dovoljnu količinu vitamina B, C, E i A. (Foto: thinkstock, savjetnica.com)

See also  Tri vrste ljubavi: kako (pr)ocijeniti svoju ljubav prema partneru?