Jagode u borbi protiv celulita

zena jede jagodu
Blagodati jagode su nebrojene, osim što ima izrazito malo kalorija (porcija od osam jagoda ima samo 150 kalorija) odličan je saveznik za ljepotu i zdravlje kože

zena jede jagodu

Budući da čisti i njeguje kožu te ju, zahvaljujući vitaminu C i A održava glatkom i napetom, bit će dovoljno da jednom do dvaput tjedno stavite na lice jagode izrezane na kolutiće, ili od njih načinite kašastu masku, koju ćete poslije isprati prvo mlakom, a zatim hladnom vodom.

Trljate li njima zube, uklonit ćete zubne naslage i zube učiniti bjeljima.

Žensku populaciju zacijelo će razveseliti podatak da jagode mogu pomoći u borbi protiv celulita.

Naime, vitamini C i A su antioksidansi, a oni usporavaju starenje i gubitak elastičnosti tkiva, te uništavaju slobodne radikale, pa će redovno konzumiranje jagoda ubrzati cirkulaciju i pomoći u borbi protiv tog mrskog neprijatelja mnogih žena.

Vodite li, pak, upornu bitku s viškom kilograma, razveselit će vas vijest da jagode ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit, a usto su niskokalorične, pišu na alternativa za vas.com

Ukoliko želite, možete iskušati i jedan od ova tri prijedloga maski za lice:

Jagoda i med

2-3 žlice pirea jagoda i pomiješajte ih sa 1 žicom meda. Nanesite smjesu na lice, a zatim isperite nakon 20 minuta. Učinite to jednom ili dva puta tjedno kako bi dobili blistavu kožu.

Jagoda i limun

Kombinacija limuna i jagode je vrlo dobra za lice. Uzmite pola šalice pire jagoda i onda iscijedite limun u njega. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 10 minuta. Isperite i vaša koža će biti lijepa i glatka.

Jagoda i jogurt

Uzmite 3-4 žlice pirea jagoda i pomiješajte ga sa 1-2 žlice jogurta. Nanesite ga na cijelo lice i isperite nakon 15 minuta. Nježno masirajte kožu nakon pranja. Jagoda će učiniti da vaše lice izgleda mlađe.

BestShop