Promocija monografije “Branka Marčeta”

Osim autora monografije, na promociji će govoriti i Berislav Valušek, recenzent monografije, Marko Srdoč, autor oblikovanja, te Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije

09 Marceta - mail pozivnica

U četvrtak, 20. ožujka u 18h, u vili Angiolini će se održati promocija monografije “Branka Marčeta”, autora Nataše Šegote Lah i Vladimira Gudca.

Branka Marčeta, istaknuta umjetnica i pedagoginja, je rođena 1932. u Virovitici. Sudjelovala je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a od 1966. je član HDLU Rijeka. Život je posvetila pedagoškom radu i cijeli svoj radni vijek provela u osnovnoj školi u Opatiji. Dobitnica je godišnje Nagrade Opatije 1990., Nagradu za slikarstvo HDLUR-a je primila 1992.g., a Nagradu za životno djelo 2000. godine.

Osim autora monografije, na promociji će govoriti i Berislav Valušek, recenzent monografije, Marko Srdoč, autor oblikovanja, te Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije.

Izložba koja prati monografiju je postavljena u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” od 14. do 29. ožujka, a nakon promocije ćemo je zajednički razgledati.