Skip to content

O aktivnostima Rajke Poljak

rajka poljak

Od nema dugo se u Kneževini Liechtenstein mogu naručiti poštanske markice sa vlastitim grafičkim ili foto rješenjima. Te i takve markice se, kao i sve druge poslane u protok od zato zadužene državne službe, koriste u normalnom komuniciranju putem pošte, slanja pisama i poštanskih karti, razglednica

Radio Liechtenstein je imao nema dugo akciju promoviranja te i takve – u Liechtensteinu – nove ideje. Istom se informativnom mediju moglo poslati fotografije koje su sudjelovale u takmičenju. Preko fejs stranice radija su ljudi bili pozvani davati svoje glasove za njihove favorite. Prvih pet fotografija je bilo nagrađeno, odnosno, autori istih su dobili dvadeset gratis markica sa njihovim radovima. Prvonagrađeni motiv je bio motiv slike u akrilu koju je napravila Rajka Poljak Franjević iz Zagreba a rođena u Mihovljanu, kraj Zlatara. Na Rajkinoj se slici nalazi Werdenberg, najmanji grad Švicarske smješten s druge strane Liechtensteina. Rajka je inače tu original sliku u akrilu napravila po narudžbi jednog prominentnog Liechtensteinca koji ju je poklonio prijateljima mu, Talijanima u Italiji. Nakon ove zanimljive akcije ispada da jedna Hrvatica na vrlo kvalitetan način promovira ljepotu švicarskog krajolika putem liechtensteinskih komunikacijsko-informativnih medija te uz vrlu i prijateljsku podršku cijelog svijeta… Naime, Rajkina je slika na fejsu dobila u samo dva dana više od 240 glasova a drugoplasirana fotografija za polovicu manje. Za Rajku se glasalo iz doslovce svih dijelova svijeta no među njima je bilo najviše ipak prijateljica i prijatelja iz Hrvatske ili hrvatske dijaspore.

Rajka se ovim putem zahvaljuje svim dobronamjernicima koji su našli za shodno podržati ju. Njezin idući javni nastup je 16. ožujka 2014. s početkom u 11.00 sati kada će u njemačkom Karslruheu u galeriji Preview.SÜD čitati na hrvatskom poeziju supruga joj Vlade Franjevića. Pozivaju se stoga Hrvatice i Hrvati prije svega iz tog mjesta i okolice (ali dakako i svi oni koji razumiju i hrvatski) prisustvovati ovom kulturno- i umjetničko-povezivajućem činu.

artladung-plakat