Skip to content

Natječaj za najljepšu pjesmu

tataija

I ovog proljeća Udruga umjetnika “Spark” iz Velike Gorice organizira natječaj za najljepšu pjesmu. Pomalo zasićeni pjesmama koje svi pišu, a koje slave ljubav između muškarca i žene, ali ostajući uz ljubav, ove godine odlučili smo se za nešto drukčiju temu

Još jedno proljeće – s tatom ili bez njega

Ove godine proljeće počinje 20. ožujka. Dan kasnije obilježava se Svjetski dan poezije. Dan prije, 19. ožujka, u Hrvatskoj i u nekim drugim državama, slavi se, još uvijek stidljivo, Očev dan.

Pokušat ćemo promovirati i ovim natječajem Očev dan i malo više i poraditi na tome da se i očevima, kao i majkama, javno iskaže ljubav i oda poštovanje. I živim i umrlim. Jer, ako naš tata nije kraj nas, on je, zasigurno, u nama.

Još jedna koincidencija: 19. ožujka 2001. godine osnovana je i Udruga umjetnika “Spark”, prepuna članica, majki, i s tek ponekim ocem. Ali, svi mi imamo oca, makar u mislima, zar ne?

Pjesmu treba poslati najkasnije do 20. ožujka (poštanski žig na omotnici) jer 25. ožujka prosudbeni odbor počinje čitanje i ocjenjivanje. Savjet onima koji šalju izdaleka: ne čekajte zadnji čas!

Sva pravila natječaja naći ćete na stranici http://www.spark-vg.info/josjednoproljece2014.html.