Skip to content

Hrana koja pomlađuje i uklanja bore

podmladjivanje

Prehrana je ključna za naš izgled, ma koliko mi nade i novaca polagali u razne kremice, bez pravilne prehrane ništa nam neće pomoći. Stoga, evo nekoliko savjeta što biste trebali imati svaki dan u tanjuru kako biste zadržali mladolik izgled i izbrisali bore s lica

Borovnice su svojim bogatstvom antioksidansa idealan dodatak svakom doručku za sprječavanje preranog starenja, a uz to su sjajno rješenje za prevenciju karcinoma.

Povrće u svim varijantama, po mogućnosti iz domaćeg uzgoja, napunit će vaš organizam svim potrebnim vitaminima, mineralima i antioksidansima, a naročito lisnato povće kao što je repa, kelj, salata i špinat, koji imaju i lutein i zeaksantin koji naročito dobro djeluju na mozak.

Narančasto i žuto korjenasto povrće prepuno je beta karotena, superantioksidansa korisnog za kožu i oči, pa neka vam u tanjuru uvijek bude mrkve, slatkog krumpira i bundeva.

Kad govorimo o naročito snažnim antioksidansima, ne smijemo zaboraviti kvercetin, sastojak brokule koji je protuupalno sredstvo koje se uspješno bori i protiv starenja.

Uz povrće i voće, ništa manje kvalitetna hrana nisu organska jaja bogata proteinima i vitaminom D, koja najviše koristi daju kad se konzumiraju sirova.

Za ljepotu kože i brisanje bora vrijedi popiti čašu soka od aloe vere koji znanstveno dokazano pomaže u zacjeljivanju i obnavljanju kože, smanjenju dubina bora i poboljšavanju elastičnosti kože, sve zbog poticanja proizvodnje kolagena.