HND: Natječaj za najbolje novinarske radove

hnd logo

hnd logo

Rok za prijavu kandidata je 28. veljače

Hrvatsko novinarsko društvo upravo je raspisalo Natječaj za najbolje novinarske radove u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2013. godine. Dodijelit će se nagrade u sljedećim kategorijama: Nagrada za životno djelo OTOKAR KERŠOVANI, zatim Nagrada NOVINAR GODIN te Godišnje nagrade za najzapaženije novinarske radove MARIJA JURIĆ-ZAGORKA za pisano. radijsko. televizijsko. internetsko te istraživačko novinarstvo. Tu su još Nagrada za snimateljski prilog na televiziji ŽARKO KAIĆ kao i Nagrada za novinsku fotografiju NIKŠA ANTONINI.

Kakva su pravila? Autore za nagrade HND-a mogu predlagati svi pojedinci, svi ogranci, zborovi i županijska vijeća, uredništva, članovi HND-a, te ocjenjivačke skupine, Izvršni odbor HND-a i sami autori.

Uz obrazloženi prijedlog, kandidati i predlagači dužni su priložiti fotokopije objavljenih radova, odnosno CD ili DVD snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri i dokaz o objavljenoj fotografiji.

Novinarske nagrade sastoje se od priznanja i pripadajućeg novčanog iznosa, a rok za prijavu kandidata tj. predaju radova je 28. veljače 2014. godine, Radovi i prijave šalju se na adresu:

Hrvatsko novinarsko društvo, Natječaj za 2013. godinu, 10000 Zagreb, Perkovčeva 2.

Nives Gajdobranski