Skip to content

Poziv – 21. susret tamburaških orkestara i sastava

tambure

Hrvatski sabor kulture objavljuje poziv za sudjelovanje u 21. susretu tamburaških orkestara i sastava, koji se održava 4. i 5. listopada 2014., u Dugom Selu

Prijave traju do 30. lipnja.

Pozivaju se ljubitelji tamburaškog glazbovanja da temeljem raspisanog poziva, pravila i prijavnice, izbore svoje sudjelovanje na 21. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će se održati u Dugom Selu od 4. do 5.10.2014.

Novine ovogodišnjeg Susreta su čak 4 programske kategorije: koncertni orkestar, folklorni orkestar, koncertni sastav te folklorni sastav.

U svakoj od spomenutih kategorija s održane županijske smotre, selektor će moći odabrati po jedan ansambl, ukoliko izvedeni program odgovara kvalitativnim kriterijima susreta i pravilima. Ukoliko se ne održava županijska selekcija, udruge se mogu prijaviti i putem samostalnog preslušavanja ili pak primjerene audio snimke.

Predviđene su i nagrade za one najuspješnije u svakoj od četiri kategorije o čemu će odlučiti tročlano stručno povjerenstvo. Smotre (uključujući samostalna preslušavanja i prijavu putem CD-a ili DVD-a) treba realizirati najkasnije do 30. lipnja 2014.

Ekskluzivni sponzor susreta Glazbarski obrt Mario Žmegač dodijelit će, sukladno odluci stručnog povjerenstva, brač najuspješnijem orkestru Susreta, a bisernicu najuspješnijem sastavu.

Pravila

Prijavnica

See also  Poziv: Izložba hrvatskog dizajna 0910