Skip to content

Dobrotvorna aukcija u Bad Ragazu

Volkommer Versteigerung Kopie

Povodom ruskog božićnog slavlja u Hotelu Grand Resort u Bad Ragazu u Švicarskoj održana je aukcija u prilog dobrotvornoj organizaciji “Moskovska zaklada za djecu mlade s invaliditetom”

Svrha zaklade je promicanje kreativne sposobnosti djece s teškoćama i mladih ljudi, između ostaloga kroz ples, pjevanje, slikanje, sviranje na glazbenim instrumentima.

Direktor Lihtenštajnskog zemaljskog Muzeja, prof.dr. Rainer Vollkommer vodeći dražbu, ponudio je među ostalim ekskluzivnu lihtenštajnsku Vodku TESLER, memory igricu s motivima umjetničkih radova hrvatskog umjetnika Vlade Franjevića koji živi i djeluje u Lihtenštajnu te već deset godina radi u spomenutom Muzeju. Kao vrhunac dražbe bilo je aukcioniranje slike ruskog umjetnika Alexa Dolla, koji je također dizajnirao lihtenštajnsku poštansku marku s motivom Sočija. Ovom humanitarnom akcijom skupljeno je više od 14.000 franaka.

Na fotografiji prof.dr. Rainer Vollkommer sa suprugom Doris koja u rukama drži Franjevićevu memory igricu. Mala posebnost je, Franjević je samo i isključivo za tu prigodu potpisao vlastoručno svih 36 pojedinačnih kartica za igranje.