Pletenice koje će vas oboriti s nogu

frizura 3

Frizura je postala dio stila, naglasak na ono što nosite te dobra frizura može podići svaku odjevnu kombinaciju i učiniti ju ljepšom. Danas ima velik broj frizura koje se nose svaki dan, samo u posebnim prilikama ili za večernji izlazak. No, određen tip frizure može biti prigodan u svakom trenutku i svakoj situaciji. Naravno, govorimo o pletenicama. Danas ima nebrojeno mnogo načina na koji možete isplesti pletenicu i većina pletenica izgleda odlično bez obzira na vašu odjevnu kombinaciju ili na mjesto gdje idete. Pletenice nam pružaju mogućnost odlične frizure bez mnogo muke i u kratkom vremenu. Sve što vam treba jest spretna ruka, strpljenje i mnogo kose.

frizura

Načini na koji možete plesti kosu su različiti, od onih najobičnijih do vrlo efektnih pletenica. Mi vam donosimo pletenice koje će vas oboriti s nogu:

Riblja kost

Većina žena i djevojaka je barem jednom u životu imala riblju kost, pletenicu koja zrači elegancijom. Za razliku od obične pletenice koju znamo plesti od malena, riblja kost se plete sa 2 pramena kose. Najbolji je efekt ako prije samog pletenja kosu zavežete u čvrsti visoki rep jer je lakše baratati kosom, a i kosa će izgledati urednije. Podijelimo kosu u 2 pramena te kažiprstima ispod kose izvučemo pramen oko 1 cm debeli i prebacimo ga na lijevu stranu. Ista radnja ponavlja se na lijevoj strani glave sa prebacivanjem pramena od 1 cm na desnu stranu. Kada postignete željenu dužinu, kosu pričvrstite gumicom i riblja kost je gotova.

frizura 2

Vodopad pletenica

Vodopad pletenica je naš drugi odabir jer je pletenica savršena za šetnju gradom, večernji izlazak ili sportsku aktivnost. Ova pletenica je dobila ime upravo zato jer sama pletenica izgleda kao da lagano pada niz vašu kosu. Prije pletenja kose odlučite se na kojoj strani će biti pletenica te napravite razdjeljak po sredini. Pletenica je po samom načinu pletenja slična ribljoj kosti, no da bi se postigao efekt padanja pletenice morate svaki put uzeti novi pramen koji se nalazi ispod postojećeg pramena. Kada postignete željenu dužinu, pričvstite kosu gumicom i spremni ste za polazak.

Izvor: Types of braids

Foto: Thinkstock