Skip to content

Slatke radionice i izložbe u MUO

muo

Advent u MUO, osim četiri izložbe Saša Šekoranja: Višeglasje, Marijina industrija ljepote, Etno svijeta – dio programa Modnog ormara, Slaven Tolj: Citius, Altius, Fortius ponudio je i ove godine niz zabavnih i edukativnih programa kako bi posjetiteljima svih uzrasta ponudio jedan drugačiji advenstki ugođaj u kojem se njeguje kreativnost i zajedništvo, stoji u priopćenju Muzeja za umjetnost i obrt.

Tijekom Adventa u MUO izložbu Višeglasje posjetilo je preko 60 organiziranih grupa djece različitog uzrasta od vrtićkog do srednješkolskog.

Inspirirani biljnim instalacijama Saše Šekoranje, tušem i perom radili su „biljne” ukrase za zajednički bor – 4 metarsku piramidu koja stoji u atriju muzeja i već je gotovo sva okićena crtežima sa radionica.

Svi vrijedni crtači čijim je crtežima okićen muzejski bor, dobit će zasluženo mjesto na Noći muzeja 30. siječnja 2014. – njihova će imena biti ispisana na jednom od zidova muzeja.

I tijekom zimskih školskih praznika MUO će održavati svakodnevnekreativne radionice od 10-14 sati.

Na Slatkim radionicama mnogobrojna su djeca pekla božićne kolačiće uz prave slastičarke iz slastičarne Grdelin.

Svaki adventski četvrtak u slatkim i mirisnim radionicama djeca su dobivala svoje male pregače, rukavice i ono najvažnije – savjete pravih slastičarka kako napraviti fine i mirisne božićne kolačiće koje na kraju ponosno nose kući.

Neki od malih polaznika postali su vjerni pomagači i nakon tri uzastopna dolaska na radionice, postali su pravi majstori u izradi sitnih blagdanskihkolača.

Kroz MUO su prošetali Sveti Nikola i Djeda Mraz i darivali djecu.

Ansambl Antiphonus uz gosta Edina Karamazova održao je nezaboravan koncert pod svijećama i na kraju nagradio mnogobrojnu publiku, od koje je dio koncert pratio i sa muzejskih galerija, starim hrvatskim adventskim napjevima.

U četvrtak 19. prosinca u Muzeju za umjetnost i obrt bilo je posebno veselo.

Osim mnogobrojnih vrtićkih grupa, oko podneva u Muzej je ušla gdja Vanda Briški – 5000. posjetiteljica izložbe Saše Šekoranje Višeglasja i dobila na poklon potpisanu majicu zagrebačkih Medvjeda.

Da je poklon došao u prave ruke, odmah smo doznali iz prvih rečenica gdje Vande- cijela obitelj vjerno prati sve utakmice KHL Medveščak Zagreb, a suprug i sin do sada nisu propustili niti jednu.

Majicu će dobiti suprug koji u subotu ima rođendan.

U poslijepodnevnim satima igrači Medveščaka Alan Letang i Andrew Murray došli su pogledati izložbu Višeglasje, a Ines Prendl i njen sin Vito te Marijana Mikulić sa sinom …. Priključili su se slatkoj radionici odnosno izradi crteža za zajednički bor.

Izložbe ostaju otvorene i tijekom siječnja 2014. (Dalje)