Karlovac – Edukativni program uz izložbu Vatroslava Kuliša

radionica 1

Turnir „U vrtlogu boje” u Galeriji!, edukativni program uz izložbu Vatroslava Kuliša posljednjeg dana trajanja izložbe

Vrijeme: subota, 30. studenoga 2013. godine u 10 – 12 sati
Mjesto: Galerija „Vjekoslav Karas”, Ljudevita Šestića 3, Karlovac

U subotu, 30. studenoga 2013. godine s početkom u 10.00 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas” biti će održan turnir za osnovnoškolce u igranju edukativne igre na ploči „U vrtlogu boje”. Na sudjelovanje je prijavljeno tridesetak učenika iz OŠ Braće Seljan, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Grabrik, OŠ Banija i OŠ Dubovac. Za sudionike su osigurani prigodni darovi, a za pobjednike nagrade. Očekuje se i veći broj navijača za koje je osiguran slobodan ulaz!

radionica 2

O igri

Cilj igre na ploči „U vrtlogu boje” je uz pomoć sreće i znanja što prije stići od ateljea do galerije i pritom na zabavan način utvrditi i ponoviti osnovne pojmove o boji (osnovna svojstva boja, tonska svojstva boja, kontrastna svojstva boja i miješanje boja). Igru su osmislili viša kustosica Antonija Škrtić i muzejski pedagog Marinko Pleskina, a oblikovao ju je Saša Stubičar. Ljubaznošću Vatroslava Kuliša kao podloga oblikovanju igre korišten je njegov rad na papiru, Vatrene kugle, 2013.

O edukativnom programu uz izložbu Vatroslava Kuliša u Galeriji „Vjeksolav Karas”

Gradski muzej Karlovac je tijekom studenog realizirao bogati edukativni program kojim su boja kao takva, te kolorizam i gestualnost svojstvena umjetničkom opusu Vatroslava Kuliša tematizirani na edukativan, neformalan i zabavan način.

Osim izdanja, promocije i turnira u igranju edukativne igre na ploči „U vrtlogu boje” organizirane su i likovne radionice pod vodstvom likovne pedagoginje Ivane Maradin koje su su održane u tri termina (tijekom tjedna za organizirane grupe i subotom za pojedince). Na radionicama je sudjelovalo stotinjak učenika OŠ Braće Seljan, OŠ Dubovac, OŠ Grabrik, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Švarča, OŠ Banija i Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Banija. Gradski muzej Karlovac posebno zahvaljuje nastavnicama Valentini Črnugelj, Vesni Jakin, Biserki Kenfelj, Željki Laić, Željki Polić, Vladimiri Ribić i Aleksandri Škrtić koje su se s učenicima odazvale pozivu, te svim roditeljima koji su u ovim radionicama prepoznali mogućnost kreativne i edukativne subotnje zanimacije za svoju djecu.

Zahvaljujući Gradu Karlovcu i Ministarstvu kulture RH sudjelovanje na radionicama je bilo besplatno, a sav potreban materijal je bio osiguran.