U muzeju antičkog stakla u Zadru otvorena izložba Mihaela Štebiha

mihael stebih 6

Ledena misao oblikovana u vatri

Izložbu Mihaela Štebiha otvorio je poznati književnik i slikar Tomislav Marijan Bilosnić, koji je i autor uvodnog teksta u luksuznom katalogu ove izložbe

foto-galerija

U sklopu niza programa i događanja upriličenih povodom proslave četvrte obljetnice zadarskog Muzeja antičkog stakla, u izložbenoj dvorani Muzeja, na završnoj večeri 6. svibnja 2013. godine, otvorena je izložba Ledena misao oblikovana u vatri Mihaela Štebiha. Riječ je o nesvakidašnjim skulpturama rađenim u kristalnome staklu kao kiparskom materijalu koji je Štebihovu likovnu poetiku učinio poznatom u domovini i inozemstvu. Inače, ovaj poznati umjetnik iz Čakovca ogledao se i u tehnici suhog pastela, glini, terakoti, gipsu, bronci, drvu, ali i tehnikama zidnoga slikarstva (fresco i mozaik) na svojim studijskim putovanjima po zemljama Europe, Arapskog poluotoka i Sjeverne Amerike.

mihael stebih 3

Izložbu Mihaela Štebiha otvorio je poznati književnik i slikar Tomislav Marijan Bilosnić, koji je i autor uvodnog teksta u luksuznom katalogu ove izložbe. Na otvorenju izložbe govorio je i dr. sc. Ivo Fadić, ravnatelj Muzeja antičkoga stakla, a uzvanike su pozdravili i Zvonimir Vrančić, gradonačelnik Grada Zadra, kao i Eva Brunović u ime osnivača MAS-a, Ministarstva kulture RH.