Mrežnički šum, uz rijeku Mrežnicu, pružit će vam nezaboravan odmor i rekreaciju

mreznica-zrinka mirkovic 6

Opuštajući šum i rajski pogled pružaju vam potpunu sinergiju s prirodom. Vožnja kanuom,šetnja netaknutom prirodom i izvorska voda osvježit će vaš organizam .Kuća za odmor Mrežnički šum, uz rijeku Mrežnicu, pružit će vam nezaboravan odmor i rekreaciju.

Poglrdajte više na  linku ispod:
http://www.kucazaodmormreznica.com


foto-galerija
 

mreznica-zrinka mirkovic 7

Nazivaju je biserom prirodne baštine, krasoticom, draguljem i svim drugim imenima koji pokušavaju riječima dočarati njezinu uistinu jedinstvenu ljepotu. Ona je – rijeka Mrežnica, jedinstveni riječni dragulj središnje Hrvatske. Doista je lijepa, mlada i svježa, ali najzelenija rijeka koju ste ikada vidjeli!

mreznica-zrinka mirkovic 1

Ova smaragdno zelena rijeka podno svojih velebnih kaskada i ispod površine satkane od lokvanja skriva tajne nekih davno minulih vremena, ali i tajne nevjerojatne, još uvijek netaknute i očuvane prirode. Prizor koji obara s nogu – silovito udaranje moćnog riječnog vala o stijene i stvaranje pjene koja nikad ne nestaje – na mjestu pjenušavih vodenih bisera koji blijede, istog trena nastaju novi, još sjajniji, još snažniji.

mreznica-zrinka mirkovic 3
Geografi ju nazivaju “biserom prirodnog krša” i mnogi ju svrstavaju među najljepše europske krške rijeke. Ta modrozelena rijeka s pravom može stati uz bok Plitvičkih jezera ili Krke, samo je, nažalost često nepravedno zapostavljena i nedovoljno cijenjena pa stoga niti primjereno zaštićena kao prirodna baština.

mreznica-zrinka mirkovic 5
Zbog rijetko tako čistih vapnenačkih stijena kojima protječe, njena je voda najbistrija od svih navedenih rijeka kupskog porječja. Iza svakog novog riječnog zavoja otvaraju se novi vidici, sve jedan ljepši od drugoga. Ova rijeka je čarolija, njene obale zemlja iz bajke…

mreznica-zrinka mirkovic 2
Mrežnica je bila i ostat će svakom svojom kapi, ali i bajkovitim obalama, neponovljivi izvor prirodne ljepote koju će, nadamo se, jednoga dana prepoznati i oni koji odlučuju te joj dodijeliti sve formalne titule. Iako je bez njih u pravnom smislu nezaštićena, ova krasotica koja živi na rubu divljine i civilizacije uvijek će biti biser, dragulj i sve drugo dragocjeno što može dati samo priroda, jedna jedina i veličanstvena u svojoj ljepoti. (tz-dugaresa.hr)

mreznica-zrinka mirkovic 4