Zaprešić – Sedma dobrotvorna aukcija slika


Ančić

Ivica Blažić
blazzicc@gmail.com

Sedma dobrotvorna aukcija slika u Zaprešiću

Sedma dobrotvorna aukcija slika održava se 15. prosinca, s početkom u 19.30 sati, u Srednjoj školi "Ban Josip Jelačić", u Zaprešiću. Organizator aukcije je Klub Zaprešićana „Zapreščan“, a pokrovitelj grad Zaprešić.

Pogledajte galeriju slika ponuđenih na aukciji!


Grgas

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć napotrebnijima na prijedlog grada Zaprešića, prijedlog OŠ "Antuna Augustinčića" te na prijedlog Centra za socijalnu skrb Zaprešić i Kluba Zaprešićana "Zapreščan“.


Jančić

IMA JEDNA CESTA…

U teška vremena društvene recesije reklo bi se da muze šute. Ipak, nije tako.
Naprotiv, kreativnost, inkubacija, pa zatim razmjena umjetničke energije, homogeniziranje oko potrebe i potrage za lijepim u nama i oko nas se aktiviraju s više ili manje intenziteta, s više ili manje umješnosti, ali uvijek na tragu želje za boljim svijetom.

Papa Ivan Pavao II rekao je da su umjetnici sustvaratelji svijeta. Pa i ako u svojim djelima prikazuju ružnu stranu ljudske prirode, oni je na taj način čiste i osvjetljuju tamne kutke koje treba razobličiti i izliječiti.
Ipak, pravi i istinski credo umjetnika je da otkriva i prikazuje ljepotu ovozemnog svijeta i dijeli je sa svojom braćom ljudima.
U djelima likovnih umjetnika često se ogleda čarobnost prirode, božansko u svakodnevnom, svakodnevno u Božjim rukama. Djela zaustavljaju protok vremena, poput leptira u jantaru čuvaju trenutak za sva vremena i podaruju vječnost svakom trenutku koji bude ispunjen nadahnućem.
Umjetnost je ljubav koja se dijeleći umnaža i nanovo dijeli poput vijenca lišća koji se širi, i najbolji je način da dijabolično lice otuđenog i pohlepnog svijeta bude rastočeno.

Postoje, također, ljudi koji tu energiju dobrote znaju usmjeriti gdje je najpotrebnije.
Humanitarna aukcija umjetnina koju tradicionalno organizira Klub Zaprešićana „Zapreščan“ mali je dio takvog prijenosa dobrote, ali vrlo veseli i umjetnike koji djela poklanjaju, i one kojima ekvivalent zadovoljenja potreba preživljavanja donosi prijenos te jedinstvene valute.

O kupcima da ne govorimo; izuzetno je ugodan osjećaj na svome zidu vidjeti umjetničko djelo koje nam je lijepo i srcu drago, a novac koji smo dali za njega došao je u ruke potrebitima.
Nastavimo, dragi prijatelji tim putem, dijeljenja, jer, kako rekoh, ljubav se samo dijeleći umnaža!

Višnja Goljački


Svoboda

Akademija-Art.hr