Skip to content

Humanitarna skcija Srećom imam tebe – školovanje pasa pomagača


Poznati u humanitarnoj akciji

Maja Priselac, Indigo komunikacije
maja.priselac@indigo.hr

HUMANITARNA AKCIJA ZA ŠKOLOVANJE PASA POMAGAČA


Priključite se akciji Srećom imam tebe

Pjesmom Srećom imam tebe Jacques Houdek otvorio je danas u Arena centru istoimenu humanitarnu akciju Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet. Humanitarnom programu danas su se priključili i Bojana Gregorić, Ana Vilenica, Mario Valentić, Renata Sopek i Sonja Šarunić.

– Akciju smo započeli s ciljem da ljudima približimo važnost pasa vodiča za kretanje slijepih osoba i ulogu rehabilitacijskih pasa za kvalitetu života osoba u invalidskim kolicima, ali i sa željom da solidarnošću i zajedničkim djelovanjem stvorimo uvjete za razvoj novih programa pasa pomagača gluhim osobama, osobama oboljelim od epilepsije, dijabetesa i drugih rijetkih bolesti – rekla je predsjednica udruge Mira Katalenić.

Sredstva prikupljena humanitarnom akcijom namijenjena su za edukaciju trenera pasa pomagača, pokretanje školovanja novih pasa pomagača i uspostavljanju sustava podrške korisnicima.


Demonstracija psa pomagača

Akciji su se i pridružile mnoge trgovine Arena Centra. Tako će u idućih sedam dana koliko će akcija još trajati, zaposlenici Centra nositi žuto-crne mašnice u znak potpore Udruzi, a posjetitelji će moći donirati sredstva u određenim trgovinama Arena Centra i na štandu Udruge na Trgu Slavonija.


U sklopu humanitarnog tjedna Udruga je pripremila i zanimljiv edukativni program za djecu i odrasle. U nedjelju 11. prosinca u 17 sati za najmlađe je organizirana edukativna radionica „Svijet velikih i malih šapa“, a u 18 sati svi zainteresirani mogu pogledati i zanimljivu kazališnu predstavu Priča tri psa. Predstava će se moći pogledati i u petak 16. prosinca u 18 sati. Humanitarna akcija završit će u subotu 17. prosinca koncertom klape Nostalgija u 18 sati i prigodnim humanitarno-božićnim programom.

Pomoć naših sugrađana iznimno je vrijedna za razvoj novih programa udruge, posebno vrijednih za ostvarenje neovisnosti, temeljnih ljudskih prava i izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom  – poručuje predsjednica udruge.


Jacques Houdek – ambasador akcije

Akademija-Art.hr
10.12.2011.