Gradac – 2. Likovna kolonija “Vili Šutić”

Pripremio: Velimir Penović
vpenovic@gmail.com

2. Likovna kolonija "Vili Šutić" Gradac 2011, u Gradcu n/m

Jedan od ciljeva umjetnosti je svakako i izazov, a izazov je stvarati djela ne samo u poznatom prostoru svoga doma i ateljea, već se iskusiti u potpuno novim uvjetima.

Pogledajte galeriju 95 fotografija radova i atmosfere!

Tako se u Hostelu "Jedro" u Gradcu n/m održala, od 15. do 18. rujna 2011. g., 2. likovna kolonija "Vili Šutić" Gradac u znak sjećanja na poznatog gračkog slikara i njegov plodonosan rad.

Organizator prof.dr.sc. Mane Medić i voditelj likovne kolonije Jadran Šantić-Šangarelo i ovog puta su pozvali i okupili na trodnevni rad i druženje 30-tak umjetnika (slikara i kipara) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Rumunjske pa je samim tim kolonija postala međunarodna i u vrlo kratko vrijeme opravdala svoje postojanje, a u konačnici svojim radom dokazala i osigurala kako je na dobrom putu za svoju budućnost.

Umjetnici su na najbolji način izrazili svoj talent, znanje i maštu te u prirodnim ljepotama ovog dijela „Lipe naše“ pronašli poticaj, ideju i inspiraciju za stvaranje na samo njima svojstven način, a kao rezultat svega ostavili organizatoru respektabilni fundus umjetničkih djela raznih tehnika.

Umjetnici su u lijepoj atmosferi i čarima „babljeg ljeta“ koje je vladalo za sve vrijeme zajedničkog druženja i stvaranja našli vremena kako za kupanje u moru tako i za izlet „Neretvanskom lađom“ po Baćinskim jezerima pa su tako na lijep način zaokružili ovu umjetničku misiju do sljedeće godine, do novih susreta i novih izazova.

Sudionici kolonije: Admir Mujkić, Ante Brkić, Đenita Huseinović i Vesna Komarica (svi iz BiH), Mara Diaconu (Rumunjska), Leandar Fužir i Silva Fužir (Slovenija), Dušan Šoškić (Srbija) te Tonći Alač-Dugi, Ante Živković-Foštar – stručni savjetnik kolonije, Ino Đelmić, Ivan Petrović, Ivana Kokić, Jadran Šantić-Šangarelo – voditelj kolonije, Jadranka Štajduhar, Josip-Joško Fijucek, Josip Škerlj, Jure Jovica, Marina Bedek, Marko Majstorović, Mato Lovrić, Mirasada Mustapić, Nikša Erceg, Rea Trdin, Ruzvelt Kapović-Dodo, Snježana Đelmić, Šime Puljić, Teo Bilas, Velimir Ključe, Velimir Penović i Živko Mustapić (svi iz Hrvatske)

Akademija-Art.hr
19.09.2011.