Međugorje – 10. likovna kolonija 2011

Velimir Penović
vpenovic@gmail.com

U Međugorju (BiH), od 9. do 13. kolovoza 2011. godine, održala se tradicionalna 10. likovna kolonija – „Međugorje 2011.“

Već tradicionalno i ove godine na koloniji je sudjelovao popriličan broj slikara, što akademaca, što zaljubljenika u kist i boju, uglavnom iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji su nadahnuti međugorskim krajolikom, u prekrasnom ozračju „Kuće Mira“ gdje su bili ugošćeni i smješteni, tražili inspiracije za svoje likovno izražavanje.

Pogledajte galeriju umjetnika i radova!

Ovo duhovno mjesto pruža slikarima da se opuste, duhovno obnove i dobiju inspiraciju za stvaranje svojih djela, izjavio je voditelj kolonije Mario Vasilj u razgovoru sa umjetnicima i naglasio kako je ista i utemeljena prije 10 godina da bi bila u duhu Međugorja, Gospinih poruka i pobožnosti, a na kraju i istakao kako će sva djela nastala na ovogodišnjoj koloniji biti ponuđena na TV aukciji slika putem tv-linka „in live“ u produkciji talijanskih televizijskih kuća Canale 5 i TeleNord -TV online.
 

Sva sredstva koja budu uprihođena na spomenutoj TV aukciji biti će uplaćena za izgradnju „Informativnog centra MIR-Međugorje“.

Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji sudjelovali su slijedeći umjetnici:

Andrej Gvozden, Anela Korač, Ante Ljubušić-Car, Anto Mamuša, Franjo Primorac, Goran Milinković, Ivan Barbarić, Ivan Križanac, Ivona Skoko, Josip Škerlj, Josipa Brkić, Jure Jovica, Matea Galić, Neven Jakovljević, Saša Milić, Velimir Kljuće, Velimir Penović
Umjetničkim djelima najčešće je prevladavala je tehnika ulje na platnu, akril i akvarel.
Umjetnici su se na kraju zahvalili domaćinima „Kuće Mira“ na ugodnom druženju i smještaju, te se oprostili sa željom novog susreta iduće godine.

Akademija-Art.hr
07.09.2011.