Skip to content

Rab – Art kolonija Paradiso, rujanski saziv, 2011.

Sanda Stanaćev Bajzek, povjesničarka umjetnosti, voditeljica kolonije
sanda.bajzek@hi.t-com.hr

Grad Rab kao riznica umjetničke memorije već se jedanaest godina obogaćuje i vrijednim kulturno-umjetničkim pothvatom, Likovnom kolonijom Paradiso

Od 2000. godine ona se, noseći u sebi i izlagačku djelatnost, upriličujući po tri izložbe godišnje, upisuje u bogatu umjetničku baštinu Hrvatske, ali i Europe. Ideja se u ovih jedanaest godina razvila u okupljanje međunarodnog karaktera, u likovnu koloniju koja je do sada okupila gotovo  dvjesto pedeset likovnih stvaralaca iz dvadeset i tri zemlje. U nju, evo već dvanaestu godinu hodočaste vodeći hrvatski i inozemni umjetnici. Upravo zbog toga, zbog selektivnosti i nastojanja da okupi i predstavi najbolje iz hrvatske i europske recentne umjetnosti Kolonija je jedinstvena na ovim prostorima.

U želji da se i dalje predstavlja kao važna umjetnička manifestacija, ove godine na ovogodišnji treći, rujanski saziv, a ukupno trideset i drugi dovodi hrvatske i inozemne slikare i kipare koji će u bogatstvu različitih vizualnih identiteta rezimirati likovnu situaciju i stvoriti zanimljivu komunikaciju na različitim umjetničkim razinama.

Rab će tako od 09.09. pohoditi Gregorz Wnek iz Poljske, Thesa Terheyden i Burga Endhard Trondle iz Njemačke, Jože Šubič i Boris Zaplatil iz Slovenije, Serhiy Savchenko iz Ukrajine te Koraljka Kovač, Tomislav Buntak, Vladimir Meglić, Zlatko Kauzlarić Atač i Duško Šibl iz Hrvatske

Rujanski saziv počinje 09. 09. i traje do 15. 09., a 14.09. u 20:00 svečano je otvorenje izložbe, u galeriji Paradiso, kojom će autori predstaviti produkte svojih najnovijih likovnih promišljanja.

Želimo Vas ovim priopćenjem podsjetiti na našu djelatnost dostojnu istovjetnih kulturnih manifestacija u Europi, koja je jedna od nosećih događanja unutar izlagačkih programa Galerije Makek – Paradiso.

Art kolonija Paradiso

Zlatko Makek
Fotografije: Art kolonija Paradiso, 25.06.2011.

Akademija-Art.hr
04.09.2011.