Umjetnička kolonija i sajam na Strossu

mr.art. Krešimira Gojanović
kresimirag@hotmail.com

Strosmayerovo šetalište, 50-ak metara iza kule Lotrščak prema Mesničkoj, Zagreb
Umjetnička kolonija i sajam na Strossu

od 28. 05. do 03. 09. 2011.
Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba po drugi puta organiziraju ”Gornjogradsku likovnu koloniju”, koja će se održavati svakodnevno – radnim danom od 11 do 21 satii vikendom od 10 do 20 sati, u sklopu Ljeta na Strossu, a sa ciljem dodatnog oživljavanja Gornjeg grada tijekom ljetnog perioda.

U ugodnom i osvježavajućem perivoju Strosmayerovog šetališta, umjetnici slikaju na otvorenom i izrađuju različite umjetničke i unikatne predmete, koji se mogu razgledati i kupiti na sajmu: slike u različitim tehnikama, umjetničke grafike, crteži, fotografije, ručno oslikane torbe, majice, magneti, čestitke i ostali suveniri, te građani prema želji mogu naručiti i izradu svog portreta. Također će se na koloniji tijekom čitavog ljeta izvoditi i besplatne likovne radionice za građane i njihovu djecu, pod stručnim vodstvom akademskih slikara, članova HDLU-a Zagreb

Na koloniji sudjeluju: ak. slik. Martina Vrbanić, ak. slik. graf. Nebojša Vuković, mr. art. Krešimira Gojanović, ak. slik. graf. Renata Facan pl. Kušec, slikar Damir Gajski, ak. slik. Nina Bešlić, ak. slik. Marko Majstorović, ak. slik. Iva Višošević, prof. likovne kulture Nataša Vuković, i drugi.

Akademija-Art.hr
30.06.2011.