Skupturalne instalacije Hanibala Salvara

Skupturalne instalacije Hanibala Salvara


Povodom 90. rođendana kipara akademika Ivana Kožarića i povodom vijesti pridruživanja  Hrvatske Europskoj Uniji, 1. srpnja 2013. godine

Pogledajte galeriju skulpturalnih instalacija!

Skupturalne instalacije Hanibala Salvara postavljene su jučer 10. lipnja 2011. U 19.00 sati, na travnjaku ispred Meštrovićevog paviljona, na Trg žrtava fašizma, u Zagrebu.


 

Instalacije su izrađene u sklopu programa uličnog festivala Cest is d’best, a prethodio im je pokretni skulpturalni performans u kojem je sudjelovalo 15 automobila i to 7 starodobnih vozila članova Oldtimer kluba Zagreb i 8 automobila članova Radio taxija Zagreb, koji su kao svojevrsni vizualni asamblage izveli ovu promenadu automobila s prizmastim elementima. Krenula je oko 17.45 od izložbenog paviljona Sajma automobila Zagreb na Jakuševcu, u kojem se zadnjih godina priređuju vrlo zanimjive izložbe, preko mosta Mladosti,  Držićevom, Šubićevom, Maksimirskom, Sveticama, Zvonimirovom preko trga Žrtava fašizma, Hebrangovom do HNK na Trgu maršala Tita, gdje je napravjen krug, potom zelenim valom pored Umjetničkog paviljona do Meštrovićevog paviljona, gdje su automobili napravili dvostruki krug i ušli na plato okolo paviljona.
Tu su postavljene tri instalacije od raznobojnih elemenata koji simboliziraju bogatstvo raznolikosti u stvaralaštvu Ivana Kožarića i životu Europske Unije.

Instalacije su se jako dobro uklopile u okolje paviljona što je odmah registrirano digitanim aparatima i DVD kamerama amatera i profesionalaca, te će za par dana biti montiran kraći DVD s najznačanijim aspektima ovog vizualnog eventa

Ukoliko vremenske prilike dozvole, instalacije, koje su uzrađene od kartonskih kutija, se mogu vidjeti do nedjelje 19. lipnja ili samo do prve jaće kiše, kada će biti uklonjene tj. odvezene na smeće.

Akademija-Art.hr
11.06.2011.