Likovna kolonija u Velikoj Pisanici

 Koraljka Rajn
mladen.rajn@vz.t-com.hr

Likovna kolonija u Velikoj Pisanici

Pogledajte galeriju 90 fotografija!
Prošlog vikenda, 14. i 15. svibnja 2011. godine, u Velikoj Pisanici nadomak Bjelovara, održana je prva likovna kolonija Bjelovarsko – bilogorske županije i Udruge „Lijepo naše“.

U predivnom ambijentu Športsko-rekreacijskog centra «Kukavica» okupilo se 40-tak likovnih umjetnika iz sjeverne i sjeverozapadne Hrvatske, koji su pobuđeni humanitarnim karakterom ove kolonije inspirativno stvarali dva dana te organizatorima darovali 70-tak radova u trajno vlasništvo. Isti će se naime ponuditi na prodaju, a sredstva namaknuta na taj način poklonit će se Udruzi stopostotnih invalida Domovinskog rata prve kategorije, a u svrhu obnove rehabilitacijskog centra, u sklopu projekta «Krvavice».

Prilikom svečanog otvorenja likovne kolonije, u subotu ujutro, umjetnicima su se obratili predsjednica Udruge «Lijepo naše» Anđelka Papić, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Krešo Jelavić, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Đurđica Ištef Benšić te predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški. Za glazbeni doživljaj pobrinuo se ženski zbor Matice umirovljenika Veliko Trojstvo, koji je izveo nekoliko domoljubnih skladbi.
Drugoga dana druženja, u nedjelju ujutro, slikare i kipare je svojim dolaskom počastio bjelovarsko-križevački biskup, mons. Vjekoslav Huzjak, koji je razgledao nastale radove i u prijateljskom druženju s umjetnicima pokazao veliki interes za njihovo stvaralaštvo, čime je kišno jutro ipak zamijenila vedrina dobrog raspoloženja.
Podjelom zahvalnica umjetnicima, nakon nedjeljnog ručka prisutni su se razišli u najboljoj vjeri kako će ovo kreativno druženje pomoći potrebitima u njihovom daljnjem životu.

Akademija-Art.hr
16.05.2011.