Skip to content

Keglević Mario

Pogledajte galeriju radova!

Mario Keglević je rođen 1963. godine u Zagrebu. Još kao dijete Mario se zaljubio u umjetnost. S nepunih deset godina Mario je naslikao prvu sliku na staklu i to uljenim bojama. U osnovnoj školi u Gračanima (Zagreb) učiteljica likovnog nije posvetila pažnju njegovim radovima. Mada su već u to vrijeme izgledali jako dobro. Do petnaeste godine Mario je imao popriličan broj slika ali njegovi roditelji nisu imali taj osjećaj da bi njihov sin trebao upisati likovnu akademiju. To je bio najveći razlog da je Mario slikao noću kad su njegovi roditelji spavali, a završene slike nikada im nije pokazivao. Kao dječak Mario je volio otići kod svog ujaka koji je živio u Zaboku. Danas, nakon 40 godina, Mario se voli prisjećati tog predivnog doba u njegovm životu. Stoga slika svoja sjećanja iz djetinjstva.

Godine 1993. Mario odlazi u Australiju gdje upoznaje svoju buduću učiteljicu likovne umjetnosti i dizajna Sarah McNamara. Sarah je vidjela samo jednu sliku koju je Mario ponio sa sobom i to je bilo dovoljno da ga nagovori upisati Likovnu akademiju, 1994. godine, Perth, WA.

Od 1995. do 2000. Mario je imao nekoliko kolektivnih i samostalnih izložbi gdje je zapravo skrenuo pažnju Australaca porijeklom iz Hrvatske.

Povratkom u Evropu te nakon jedne provedene godina u Hrvatskoj, Mario je odlučio ponovno otići ali ovaj put u Nizozemsku. Još kao student Mario je posvetio veliku pažnju radovima Nizozemskog slikara Pieter Bruegel-a. To je bio pravi i dovoljan razlog da Mario odputuje. Nakon punih deset godina provedenih u Nizozemskoj i velike pomoći od strane njegovih prijatelja i zaručnice Hanna L. Ellola, Mario je uspio napraviti izložbu u Gallery Buff Amsterdam, Window to the World NL/JP 2007 Nagasaki, Japan.

Posljedne  tri godine Mario se posvetio i internetu. Ako u Google upišete /Mario Keglevic/ možete pronaći na nekoliko stranica njegove radove.