Skip to content

ZILIK: Radionica Ingrid Runtić i Zvijezde

Likovna radionica pod nazivom Zvijezde za djecu

Voditeljica: Ingrid Runtić
Tehnika rada: pastele
Organizator: Dom za djecu Vladimir Nazor, Karlovac
Ravnateljica: Dr.sc. Maja Vučinić Knežević
Voditeljica projekta: Suzana Rupčić
Izbornik: Nikola Albaneže
Odnosi s javnošćuu: Maja Priselac
Službena fotografkinja: Iva Lulić

Pogledajte galeriju fotografija!

Na likovnoj koloniji već tradicionalno sudjeluju djeca Doma, djeca karlovačkih osnovnih škola te djeca iz drugih hrvatskih domova.

Na likovnoj radionici u srijedu, 19. siječnja, umjetnicima i djeci pridružila su se poznata imena iz hrvatskoj javnog života poput Davora Gobca, Antonije Blaće, Milane Vlaović i drugih.

Ingrid Runtić je rođena je 1967. godine u Osijeku. Od svoje druge godine živi u Zagrebu gdje je 1990. godine diplomirala studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Jordana. Član je HDLU-a od iste godine. Po završetku studija u Zagrebu, odlazi na stipendiju u trajanju od godinu dana na Akademiju likovnih umjetnosti u Beču gdje je i magistrirala 1992. godine kod prof. A. Lehmdena i A. Brauera. Istovremeno sudjeluje u organizaciji i prevodi pri Konferenciji za medije istočnih i srednjoeuropskih zemalja u Beču te djeluje kao korespondentica i konzultantica redakcije vijesti na državnoj austrijskoj televiziji ORF. Godine1994/95. radi kao slikar i scenograf u slikarskim radionicama Austrijskih državnih kazališta (Elfriede Jelinek: „Raststaette“), piše predgovore te otvara izložbe svojih kolega. Sudjeluje na međunarodnom skupu „S koje strane granice“ u Novigradu s esejom „Izložbeni Beč na razmeđi tisućljeća“ te radi na katalogu i postavi izložbe „Tragovima Hrvata u Austriji“ u Beču i Zagrebu (HNK) u suradnji s Austrijsko-hrvatskim društvom iz Beča 1997. godine. Ingrid Runtić majka je dvoje djece. Živi i radi kao samostalna umjetnica u Zagrebu te vodi seminare o slikarstvu na privatnim akademijama u Beču, Grazu i Linzu. Njezine slike nalaze se u privatnim zbirkama te u javnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Akademija-Art.hr
20.01.2011.