Skip to content

ZILIK: Radionica Željka Zime

Karlovac, Zilik, 18. siječanj 2011.

Likovna radionica
Voditelj radionice: Željko Zima
Tehnika rada: skulptura
Voditeljica projekta: Suzana Rupčić
Službena fotografkinja: Iva Lulić
Odnosi s javnošću: Maja Priselac

Pogledajte galeriju fotografija!

Željko Zima je rođen 1946. godine u Vinici pored Varaždina. Od 1961. živi Zagrebu, gdje je završio Školu primijenjene umjetnosti (Odjel za industrijsko oblikovanje), a potom 1970. diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi prof. Valerija Michiellija.

Od 1973. do 1975. bio je suradnik Majstorske radionice Antuna Augustinčića. Od 1975. do 1981. bio je zaposlen kao kipar za modele u kovnici IKOM u Zagrebu, a od 1985. do 1987. radio je kao profesor na zagrebačkoj Školi primijenjene umjetnosti.

Do sada je održao desetak samostalnih izložaba, te sudjelovao na brojnim prestižnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu (između ostalih, na Zagrebačkom salonu, Porečkom analu, Trijenalima hrvatskog kiparstva, Memorijalima Ive Kerdića, Trijenalima hrvatskog medaljerstva i male plastike, Bijenalima male plastike posvećenima Danteu /Ravenna, Italija/, FIDEM-u u Parizu, Portugalu i Coloradu Springsu /SAD/).

Radovi su mu postavljeni u javnim prostorima u Jertovcu, Zagrebu, Karlovcu i Malinskoj. Osim kiparstvom, bavi se i restauracijom, kao i industrijskim dizajnom.
Član je HDLU-a, ULUPUH-a i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Akademija-Art.hr
19.01.2011.

 

 

See also  Fulfinum 12 - Pozdrav iz Omišlja!