ZILIK: Radionica Jadranke Ivaniš Yaye

 

Likovnom radionicom Jadranke Ivaniš Yaye otvorena je, u ponedjeljak 17. siječnja, tradicionalna karlovačka Zimska likovna kolonija.

Pogledajte galeriju fotografija autorice Ive Lulić!


Četrdesetak mališana Doma za djecu Vladimir Nazor i karlovačkih osnovnoškolaca na radionici izrađivalo je fašničke maske.


Ovo je prva od šest radionica koliko će ih tijekom tjedna biti održano.

Jadranka Ivaniš Yaya je rođena je 1974. u Zagrebu. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn (odsjek slikarstvo). Diplomirala je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (odsjek slikarstvo). Do sada je izlagala na desetak samostalnih izložbi te na brojnim skupnim izložbama.

Osim ljubavi prema likovnoj umjetnosti, umjetnica gaji veliku ljubav prema glazbi. Završila je osnovnu muzičku školu, a nakon šest godina sviranja violončela posvetila se pjevanju. Od fakultetskih dana uspješno gradi karijeru kao pjevačica grupe Jinx. Radila je i kao dizajnerica interijera u emisiji Prijatelj na kvadrat na RTL televiziji. Završila je školu dizajna Callegari (odsjek stilista interijera). Osim što slika, pjeva i uređuje interijere, izrađuje i nakit. Smatra kako nikad nije kasno za daljnju edukaciju i promjenu zanimanja. Živi i radi u Zagrebu.

Pogledajte galeriju fotografija autorice Ive Lulić!

Akademija-Art.hr
18.01.2011.