Skip to content

Lička rolada / recept

Postupak

Žuti biskvit

  • Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodajući žlicu po žlicu tople vode, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
  • Smjesu peći u namaštenom i papirom obloženom limu.
  • Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.

Smeđi biskvit

  • Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati žlicu po žlicu hladne vode, brašno pomiješano s praškom za pecivo i orasima, te na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
  • Smjesu peći u namaštenom i papirom obloženom limu za pečenje.
  • Pečeni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.

Krema

  • Brašno, šećer i vanilin šećer ukuhati u mlijeko i kuhati oko 10 minuta.
  • U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.
  • Sve još jednom dobro izraditi.

Postupak

  • Ohlađene rolade prerezati dijagonalno.
  • Oblatnu navlažiti na mokroj krpi, premazati kremom i staviti pola žutog biskvita i pola smeđeg.
  • Premazati sve kremom i saviti u roladu.
  • Isti postupak ponoviti i kod druge rolade.

Sastojci

Žuti biskvit

  • 4 jaja
  • 25 dag šećera
  • 10 žlica tople vode
  • 20 dag brašna
  • ½ praška za pecivo

Smeđi biskvit

  • 4 jaja
  • 25 dag šećera
  • 10 žlica hladne vode
  • 10 dag brašna
  • 10 dag oraha
  • ½ praška za pecivo

Krema

  • 7 dcl mlijeka
  • 20 dag šećera
  • 3 vanilin šećer
  • 7 žlica brašna
  • 25 dag margarina
  • 2 oblatne

autor kolacirecepti.net

See also  Škotski Božićni kolač / recept