Skip to content

Cheesecake – brownieji s malinama

Priprema:

  1. U manjem loncu na vrlo laganoj vatri uz redovito miješanje rastopite maslac i čokoladu. Čim se otope, sklonite ih s izvora topline i umiješajte šećer i vanilin šećer.
  2. U smjesu maslaca, čokolade i šećera dodajte jedno po jedno jaje pa, naposljetku, brašno prethodno pomiješano s kakaom, praškom za pecivo i soli. Nemojte predugo miješati sastojke nakon dodavanja brašna.
  3. Za nadjev od krem sira, prvo dobro mikserom promiješajte krem sir, šećer i vanilin šećer dok ne poprime kremastu konzistenciju, a zatim umiješajte i jaje.
  4. Polovicu smjese za brownieje izlijte u kalup obložen papirom za pečenje, na nju pažljivo stavite nadjev od krem sira pa 225 g (pola pakiranja) smrznutih malina. Na kraju izlijte ostatak smjese za brownieje.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 45 minuta.

Sastojci recepta

6-8 osoba
225 g Ledo Maline
200 g čokolade za kuhanje
150 g šećera
3 jaja
100 g maslaca
3 žlice kakao praha
30 g vanilin šećera
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice soli

Nadjev od krema sira

450 g svježeg krem sira
1 jaje
50 g šećera
10 g vanilin šećera

Izvor LEDO