Obamin ljetnikovac koji svakoga zadivljuje

Dom na imanju od 29 hektara ima devet kupaonica i sedam spavaćih

Bivši predsjednik Barack Obama i Michelle Obama kupili su kuću sa sedam spavaćih soba i devet kupaonica u Edgartownu u Massachusettsu, prema izvještajima. Cijena imanja od 29 hektara iznosila je 11,75 milijuna dolara, pokazuju javni zapisi, piše mansionglobal.com

Obame godinama ljetuju na Vinogradu i nisu jedini političari koji vole obalno područje Nove Engleske. Obitelj Clinton tamo je također provodila vrijeme, a bivši državni tajnik i senator Massachusettsa John Kerry tamo je kupio dom 2017. Farma Red Gate, nekadašnje imanje Jacqueline Kennedy Onassis, trenutno je tamo na tržištu za 65 milijuna dolara, navodi LandVest .

Dom je dizajnirao Brandenburger Taylor Lombardo Architects iz San Francisca, s više područja za zabavu, kako u zatvorenom tako i vani. Dnevna soba ima zasvođene stropove, izložene čelične grede i kameni kamin, navodi se u popisu. Postoje dva gostujuća krila, a glavni apartman ima kamin, privatno sunčalište i pogled na vodu. Tu je kuhinja kuhara s dovoljno ugrađenih spremišta, a formalna kružna blagovaonica gleda na teren i ribnjak.

Prodajna cijena tada bila je više od tri milijuna dolara niža od tražene za kuću od gotovo 7000 četvornih metara na velikom ribnjaku Edgartown, prema evidenciji. Posljednji je put cijena bila 14,85 milijuna dolara, ali zabilježieno je nekoliko smanjenja cijena otkako je prvi put uvrštena u veljači 2015. godine za 22,5 milijuna dolara.

izvor photo mansionglobal.com

Vani su, prema popisu, vanjski kamin i zastirani trijem s kaminom. Tu su i bazen i jacuzzi s balkonima na drugom katu s kojih se pruža prostran pogled prema vodi. Imanje nudi izravan pristup ribnjaku, a uključuje kućicu za brodove i privatnu plažu s pripadajućim pravima, prema popisu piše MANSION GLOBAL objavljeno 5. prosinca 2019.

aa

Ciklus akvarela Duška Šibla

Ciklus akvarela Duška Šibla

Akademija Art04/03/2021

Od živahnosti do bjesomučnosti, od skrivenih lica do maski, od sretnih do gotovo praznih, ispražnjenih lica, od jednostavne geste do…