Tyra Banks: Dok se ne onesvijestiš, nisi mršava


 

Tyra je otkrila da ju je niz dizajnera stavio na crnu listu kada je počela dobivati obline po kojima je danas poznata
 

Voditeljica Američkog top-modela, manekenka, jedna od originalnih Victorijinih anđelica i poznata poduzetnica Tyra Banks odlučila se obratiti manekenkama koje se bore s poremećajima u prehrani.
 
U pismu majkama modela i ženama diljem svijeta koje se bore s izgledom Tyra je napisala:

– Da sam se počela baviti manekenstvom kao 17-godišnjakinja 2012. godine, nikad ne bih mogla izgraditi ovakvu karijeru. Bila bih proglašena predebelom. U moje vrijeme prosječna konfekcijska veličina modela bila je 4 ili 6. Danas svi od vas očekuju da ste veličina nula, a ona nije ni postojala kad sam ja počela raditi! – otkrila je poduzetnica.

U pismu spominje i rad s manekenkama koje su se držale pravila "sve dok se ne onesvijestiš, nisi premršava" i dugih noćnih razgovora s djevojkama koje su se izgladnjivale kako bi mogle obući odjeću na revijama.
No, zbog objave svih 19 urednika Voguea diljem svijeta da neće raditi s modelima mlađim od 16 ili onima s poremećajem u prehrani, stvari idu nabolje.
– Nazdravimo na roštilju! Vogue je napravio odličan korak i štiti mlade djevojke. Možda ste to upravo vi! – pohvalila je Tyra potez modne biblije.
Tyra je otkrila da ju je niz dizajnera stavio na crnu listu kada je počela dobivati obline po kojima je danas poznata.

Foto: Reuters
Akademija-Art