Nakon nedavne smjene 14 ravnatelja srednjih škola zbog, kako je tada naveo ministar Željko Jovanović – nezakonitih upisa učenika, dio ravnatelja podnio je tužbu Upravnom sudu. Ovo je priča ravnateljice kojoj se stavlja na teret upis četiriju učenika – a njih je upisala nakon što je dobila suglasnost samog Ministarstva
Marinela Labaš ima 41 godinu. Sedamnaest je godina profesorica u školi. Ravnateljica Škole za medicinske sestre Vrapče bila je 3 mjeseca i onda je smijenjena. Dužnost ravnatelja preuzela je 1. kolovoza poslije prvog i jedinog upisnog roka u tu školu. O svom je razješenju saznala iz medija.

Na teret joj se stavlja upis 4 učenika. A njihov upis odobrilo je Nastavničko vijeće uz prethodnu suglasnost Ministarstva. Uza sve to, za upis u školu potrebno je imati 38 bodova, a ovi učenici imaju 45 bodova. Predstavnici roditelja prvih razreda zamolili su da se javno objavi da ta djeca nisu došla u školu nikako drugačije nego zakonito.

Ministar Jovanović izjavio je da je pravo smijenjenih ravnatelja da podnesu tužbu. Ministar je danas, na Sv. Nikolu, dobio dvije šibe. Na pitanje – je li ih zaslužio, kratko je odgovorio – ‘Pa ja sam radio najbolje što sam mogao’. Što će se dogoditi ako smijenjeni ravnatelji dobiju sudske sporove i ustanovi se da su i oni radili najbolje što su mogli?

Izvor: HRT