Otvorena izložba Zlatka Milakovića “Slijedeće je umjetnost”

Galerija SUNCE Zagreb, 15.studenog 2012. godine ugostila je posjetitelje izložbe slikara Zlatka Milakovića

 
Zlatko Milaković nam je predstavio svoj opus od 16 radova po osobnom izboru, većeg formata, sve u tehnici ulja na platnu, nastao zadnjih deset godina. Izložbu je najavio ravnatelj ustanove URIHO g. Josip Držaić, a otvorio ju je iskusni poznavatelj Europskog modernog slikarstva g. Antonio Coratti koji je samo za ovu priliku doputovao iz Italije (Venecija)
 
Program i katalog izložbe je kreirao tim agencije zs digitalni marketing Bijela rukavica d.o.o., a ljubazne voditeljice su se pobrinule da posjetitelji dobiju kataloge te kušaju vrhunsko vino Alexander Vranac koje je posebno za Milakovićevu izložbu donirala svjetski poznata Makedonska vinarija Vizba Valandon.

Ekskluzivnost programa se prepoznala i u perfomansu tijekom kojeg je Milaković pred iznenađenom publikom završio dvije slike formata 80X60 cm. Potom je voditeljica programa najmlađem posjetitelju povjerila „odgovornu“ dužnost; slučajnim odabirom „izvukao“ je dva posjetitelja koji su radove dobili na poklon (www.zlatko-milakovic.com )

Definirati izložene radove je nešto kompleksniji posao jer je autor odabrao motive „na međi između apstrakcije i realiteta“ ali i tri motiva većeg formata, u apstraktnoj maniri. Motivima dominiraju ženski likovi, povezani kako sa povijesnim tako i sa temama koje susrećemo u legendama.

Na samoj izložbi, Milaković nam je najavio novi ciklus radova kojim će dominirati motivi Mediterana u nadrealističkoj maniri. Događaj je najavio za lipanj 2013. godine u Zagrebu.

Izložba inspirativnog naziva „Slijedeće je umjetnost“ je otvorena za javnost, a može se pogledati od 18. studenog pa do 02. prosinca u galeriji SUNCE Zagreb URIHO, na adresi Zagreb, Avenija Marina Držića 1, radnim danom od 10 do 15 sati.