Obama napisao pismo sarajevskoj glumici Zani Marjanović


Zana Marjanović

Glavna uloga u filmu "U zemlji krvi i meda" bosanskoj glumici Zani Marjanović donijela je svjetsku slavu, ali i simpatije američkog predsjednika Baracka Obame

Impresioniran mladom umjetnicom s kojom je razgovarao u siječnju u Bijeloj kući, Obama joj je nedavno poslao i pismo koje je osobno napisao rukom, piše portal Doznajemo.com.

– Uoči sarajevske premijere nazvali su me iz Bijele kuće i rekli mi da imaju pismo predsjednika Obame za Zanu Marjanović. Zapečaćeno pismo odnijela sam joj u Sarajevo i predala joj ga uoči premijere – otkrila je sugovornica iz Washingtona.

Susret prvog čovjeka SAD-a i ekipe filma u Washingtonu organizirala je redateljica drame o ratu u BiH Angelina Jolie, a Zana je tom prilikom iz perspektive mladih ljudi u Bosni Obami iznijela svoje viđenje trenutačne situacije u svojoj domovini. Prema riječima ostalih sudionika, glumica je bila u prvom planu za vrijeme razgovora u Bijeloj kući, a predsjednik Amerike odlučio joj je je i pismeno zahvaliti.
– Uoči sarajevske premijere nazvali su me iz Bijele kuće i rekli mi da imaju pismo predsjednika Obame za Zanu Marjanović. Zapečaćeno pismo odnijela sam joj u Sarajevo i predala joj ga uoči premijere – rekla je iz Washingtona za Doznajemo.com. sugovornica neposredno uključena u organizaciju premijere filma u New Yorku i Washingtonu.
Zana je, otkriva portal, bila presretna zbog pisma. Osim što je zahvalio mladoj umjetnici, u pismu je iznio i želju da njegova administracija nastavi s podrškom razvoju BiH u kojoj će pripadnici njene generacije učiniti korak ka zajedničkom životu i općem prosperitetu u regiji. Posebno zadovoljstvo iskazano je što je film "U zemlji krvi i meda" napravljen uz regionalnu suradnju glumaca iz Sarajeva i Beograda.

Izvor: KB / Večernji list

Akademija-Art