Nova sekta sa seksualnim ritualima privukla zvijezde

peaches-geldof-pregnant

Slavne zvijezde poklonici su različitih pomodnih religija i sekti. Tako jedna od najutjecajnijih, scijentologija, među svojim članovima broji mnoge holivudska lica, od kojih je najpoznatiji Tom Cruise. No, nije scijentologija jedina u kojoj su slavni našli utjehu i vjeru

Tako je kći glazbenika Boba Geldofa odlučila podijeliti svoja vjerska uvjerenja sa svojih 148.000 pratitelja na Twitteru, piše britanski Daily Mail. Trudna Peaches Geldof obožavateljima je pokazala svoju tetovažu posvećenu sotonističkoj sekti. Majka sina Astala sljedbenica je sekte Ordo Templi Orientis, poznate pod akronimom O.T.O. Peaches je na lijevoj podlaktici tetovirala incijale kulta čiji je poglavar Aleister Crowley.

Crowley, koji je rođen 1875. godine, predstavljao se kao ‘Velika zvijer 666’ sve do svoje smrti 1947. godine. Njegovo učenje uključivalo je sadomazohističke seksualne rituale s muškarcima i ženama te korištenje teških droga. Peaches je posljednja u nizu slavnih osoba koje su se priklonile njegovoj sekti. Gitarist Led Zeppelina, Jimmy Page, sudjelovao je u okultnim ritualima, a Crowley ga je toliko zaintrigirao da je kupio njegov nekadašnji dom u Škotskoj.

S istom sektom povezuje se i reper Jay-Z koji je u više navrata koristio fotografije i citate iz njegovih učenja. Reper je sekti donio neprocjenjivi publicitet noseći majicu na kojoj je pisalo: ‘Čini što ti volja’ dok moto sekte glasi: Čini što ti volja i to će biti sav zakon’. Reperova linija odjeće Rocawear sadrži fotografije na kojima je ‘oko koje sve vidi’ u trokutu, oko Horusa, drevnog egipatskog simbola koji se često spominje u okultnim tekstovima i glava Baphometa, demona s tijelom čovjeka i kozjom glavom s rogovima. Ovo je potaknulo raspravu među teoretičarima zavjere koji tvrde da je to dokaz kako je reper član tajnog masonskog pokreta.

Pristaše religijskog reda O.T.O (Red Istočnog Hrama ili Drevni Red Orijentalnih Templara) još uvijek prakticiraju okultne rituale koje je Crowley postavio u svojim knjigama.

“Nismo masovna organizacija, u Velikoj Britaniji nas ima na stotine, a u svijetu na tisuće. Slavne osobe nisu uvijek blagodat ili korist. Često smo neshvaćeni. Mnoge priče o Crowleyju, poput one da je isturpijao zube u očnjake, nemaju smisla”, otkrio je John Bonner (62), voditelj sekte u Velikoj Britaniji.

Bivši agent FBI-ja Ted Gunderson, koji je istraživao sotonske krugove u Los Angelesu, otkrio je da Crowleyjevo učenje o žrtvovanju demona sugerira ljudsku žrtvu po mogućnosti u vidu ‘inteligentnog mladog dječaka’. John Bonner odbacio je tvrdnje da on i njegovi kolege odobravaju takve ekscese ističući da oni šalju ljudima pismo čestitke kada ih odluče napustiti jer ti pojedinci tako vježbaju slobodnu volju.

Zanimljivo je da i u Hrvatskoj djeluje ista sekta. Na stranici www.oto.hr stoji da je red Orijentalnih Templara regionalno organiziran u vidu lokalnih grupa koje se nazivaju kampovi, oaze i lože. Iako svaka od tih grupa ima svoje specifične interese i program rada, svim lokalnim grupama zajedničko je svetkovanje gnostičke katoličke mise i inicijacijski rituali. Navode da O.T.O. podučava hermetičku znanost ili okultno znanje, čistu i svetu magiku luči, tajne mističnog postignuća, jogu u svim oblicima, gnana jogu, raja jogu, bhakti jogu, tantra jogu i hatha jogu i sve druge grane tajne mudrosti predaka. Navedene su i stranice nekih O.T.O. grupa u Hrvatskoj poput onih u Zagrebu, Ivanić Gradu i Splitu. (Dalje.com)