Moss: Imala sam živčani slom na snimanju, mrzim se fotkati

Ne volim fotografiranje. To mi je strašno. Cijelo vrijeme trepćem. Imam Touretteov sindrom, odnosno, neurološki poremećaj koji se manifestira tikovima i nesvjesnim kretnjama, otkrila je Kate Moss (38) u prosinačkom izdanju časopisa Vanity Fair

Manekenka, koja je krasila brojne naslovnice modnih časopisa diljem svijeta, progovorila je o godinama kada se osjećala tjeskobno, demoralizirano i gladno. Snimanja za Calvina Kleina 1992. godine sjeća se s nelagodom. Tada je imala 17 ili 18 godina, a snimanje s fotografom Herbom Rittsom i Markom Walhbergom poslužilo joj je kao odskočna daska u karijeri supermodela. 

– Imala sam živčani slom. Osjećala sam veliki pritisak kada su mi rekli da moram ‘opkoračiti’ tog dečka. Nije mi se to sviđalo. Nakon snimanja nisam mogla ustati iz kreveta dva tjedna. Mislila sam da ću umrijeti. Osjećala sam se tjeskobno. Kada snimate, nitko ne misli na vaše psihičko stanje. Postojao je veliki pritisak, a ja sam bila jako mlada. Nije mi se to sviđalo, no to je bio posao i morala sam ga odraditi – rekla je Moss.

Osim toga, kao jednu od loših epizoda u svojoj karijeri navodi i poziranje za The Face. Kate je tada pozirala gola u dobi od 16 godina.

– Rekli su mi ako ne skinem odjeću sa sebe da me više neće angažirati. Zaključala sam se u toalet, isplakala se i zatim izašla van i odradila posao – prisjetila se.

Poznata britanska mršavica demantirala je tvrdnje da je uzimala heroin u vrijeme kada je počela s karijerom supermodela.

– Bila sam mršava, no to je bila posljedica napornog rada, fotografiranja i angažmana. Doma bih stigla kasno navečer i u mom hladnjaku nije bilo hrane. Ujutro bih morala na posao, a hrane i dalje nije bilo – rekla je Kate koja je u braku s gitaristom Jamiejom Hinceom za kojeg se udala prošle godine nakon četiri godine veze.

Prisjetila se i veze s Johnnyjem Deppom sredinom 90-ih za koju je vežu lijepe uspomene. Prekinuli su 1998. godine što je Kate teško palo jer je, kako kaže, izgubila nekoga komu je mogla vjerovati. Trebalo joj je nekoliko godina da preboli glumca.

– Noćne more! Bile su to godine i godine plakanja – priznala je Kate koja danas živi u londonskom Highgateu s kćeri, suprugom i psom i priznaje da nema više toliku potrebu za divljim noćnim izlascima i tulumarenjima.

Izvor: Vecernji.hr