Monako – Pozadina vjenčanja

Đenana Mujadžić
djananouvelles@gmail.com

Pozadina Monaškog vjenčanja

Monaco je odavno, mjesto koje se sanja zbog raskoši i zabave. Nedavno, prinčevsko vjenčanje je uzburkalo javnost dobro pripremljenim scenarijem, suzama, predivnim haljinama koje su ostvarili Armani i Lagerfeld i pričama koje, čini se nisu istinite ali zanimaju čitatelje "people" glasila, na sve četiri strane svijeta.

Najprije je posvuda rečeno da će cjelokupna svečanost, odnosno i građansko te vjersko vjenčanje stajati "samo" četiri milijuna eura. Danas, kada su proračuni završeni, zna se da mu je cijena bila 20 milijuna. Sudeći po obaviještenim izvorima, iznos će se podijelti između državice što će reći porezom koji će platiti građani Monaca i Palače, odnosno sredstava osobnog imutka obitelji Grimaldi pa će iduće godine, takse u prinčevini, biti jako uzdignute.


Caroline pozdravlja galskog predsjednika

Monaški statistički Institut upravo računa na dobitak od posjete mnoštva turista, privučenih događajem kao i marketinga koji ga je pratio. Iznos će biti objavljen za dva mjeseca ali se već zna kako će troškovi biti brzo – pokriveni i ublaženi. Velikim dijelom zahvaljujući reklamama koje je Monaco poduzeo, zahvaljujući dugo očekivanoj uniji, koja se ispostavila jako uspješnom.

Kada se zna da je vjenčanje Wlliama i Kate stajalo više od 105 milijuna, monaško izgleda – skromno!


Princeza Stephanie od Monaca i njezina djeca na vjenčanju

Akademija-Art.hr
24.07.2011.