Lejla Hodžić, svjetski top model

Đenana Mujadžić
djananouvelles@gmail.com

Lejla Hodžić svjetski top model

Rođena u Kantonu Thurgau, 16. godišnja Lejla Hodžić, osvojila je prošle godine, između 67. odabranih finalistica, prestižnu titulu švicarskog "Elite Model Look".

Otkriće zurichke agencije "Option", predstavljena u talijanskom izdanju čuvenog modnog magazina "Vogue", gimnazijalka visoka 179 cm, predivnih zelenih očiju i besprijekornog izgleda, nova je zvijezda svjetskog fashiona i dnevno zarađuje oko 30.000 američkih dollara.

Najprije uposlena za američku kampanju branda "Hugo Boss", ljepotica se nastanila u Milanu i radi na četiri strane, zemljine elipse. Lejla je bila i na naslovnici "Grazie", a nedavno je pozirala poznatom fotografu Massimu Pamporanu, za svibanjsko izdanje časopisa "Amica".

Mladi super top planetarne mode je i jako disciplinirana: ne puši, ne voli alkohol, a oprezna je s dečkima, pošto je mnoštvo djevojaka i žena iz nježine obitelji bilo maltretirano u ratu, pa su napustili BiH, preselivši se u Švicarku. Kako su brojne rođakinje imale gorka iskustva, lijepa Lejla dobro pazi na moralnu stranu vlastitih đ pratitelja.

Ursula Knecht koja je i otkrila manekenku, nalazi kako je zabavno da se Lejla još uvijek igra sa lutkama, kojima šije odjeću i organizira istinske fashion smotre u krugu obitelji.

Akademija-Art.hr
03.07.2011.