Skip to content

Izložba: kvARTura 2012.


 
Godina dana kvartovske umjetnosti
Početkom 2012. godine šest Centara za kulturu Grada Zagreba odlučilo se za suradnju i okupilo u projekt  kvARTura  i zajedno čine Mrežu zagrebačkih centara za kulturu
kvARTura predstavlja vrijeme za kvartovsko druženje i vrijeme za kvartovsku umjetnost.
Svaki Centar je za svoje sugrađane kreirao besplatni program, pa je tako nastalo ukupno šest tematski različitih programa s namjerom da se na taj način potakne i aktivira protočnost ljudi, ideja, voditelja, umjetnika, autora i sukreatora, te osnaži djelatnost Centara.
Određeni program se odvija u Centru nositelju programa, ali i u svim ostalim centrima koji su članovi kvARTure.
Tako je kroz svaki od ovih šest Centara u prvoj godini djelovanja prošlo po šest različitih programa u kojima su građani besplatno sudjelovali, sveukupno tridesetak različitih programa.
 
Takvo je umrežavanje Centara nužna pojava, gledana u kontekstu uklapanja domaće kulturne scene u Europsku scenu, pri čemu Centri zadržavaju svoj lokalni karakter i programske specifičnosti, ali i proširuju svoj društveni, umjetnički i kulturni utjecaj.

PROGRAMI:

LICE U’LICE je program Centra za kulturu Trešnjevka u kojemu se kroz fotoradionice istraživao  određeni dio grada-kvarta s naglaskom na prepoznavanje skrivenih detalja, sudbina i portreta ljudi koji u gradu žive.
Program Land-art – izrazi se govorom prirode Centra mladih Ribnjak izvodi instalacije od prirodnih materijala u njihovom prirodnom okruženju te ih dokumentira putem fotografije, filma i sličnih medija.

Zagreb², Centra za kulturu i film August Cesarec različitim tehnikama i načinima izražavanja prikazuje specifičnosti pojedinog kvarta, zanimljivosti i promjene kroz prošlost, sadašnjost i budućnost.

 
Lice s plakata, Centra za kulturu i informacije Maksimir problematizira anonimnost hrvatskih umjetnika mlađe generacije te nedovoljnu prisutnost umjetnosti u svakodnevici Grada Zagreba. Sudjelovali su: Stipan Tadić, Smelly Feet, R2D2, Miron Milić, Marina Mesar-OKO i Vanja Trobić.

 
Božićni studio, Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad razmatra ekološke i kulturološke aspekte kićenja božićnog drvca i narodnih običaja s ciljem edukacije djece i mladih kroz raznolike sadržaje.
 
Projekt Punoglafka – prevencija neprihvatljivog ponašanja mladih Kulturnog centra Peščenica, sastoji se od predstave na temu neprihvatljivog ponašanja mladih i edukativnog popratnog programa u suradnji sa stručnim suradnicima, psiholozima, sociolozima, pedagozima i udrugama koje se bave tim temama.
 
Predstava s popratnim programom izvest će se u subotu, 9. veljače u 19h u dvorani Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb – ulaz je besplatan.

Predbilježbe za ulaznice: recepcija@msu.hr, ili na recepciji u radno vrijeme Muzeja.

 

mala retrospektiva
Matko Antolčić predstavlja se s četiri različite priče u Galeriji ZILIK
U četvrtak 10. studenog u 19 sati u Galeriji ZILIK otvara se posljednja ovogodi...05th Nov 2022
Buđenje proljeća u opusu Edit Glavurtić - otvorenje izložbe u sklopu Rapskog likovnog ljeta
Srdačno Vas pozivamo da najavite otvorenje samostalne izložbe „Skice iz Edena –...29th May 2023