halilovic portret by ivo cagalj pixsell

U dvoboju 1. kola B skupine završnice Europskog prvenstva do 17 godina hrvatski su nogometaši su u slovačkom gradu Nitri odigrali bez zgoditaka, 0:0 s Italijom

Hrvatska U-17 vrsta započela je Europsko prvenstvo u Slovačkoj s remijem bez pogodaka protiv Italije. Izabranici Ivan Gudelja bili su bolji u prvom dijelu, a jedine dvije velike šanse na utakmici propustili su hrvatski napadači. U 15. minuti Fran Brodić je izbio sam ispred talijanskog vratara, koji nogom u padu brani udarac. U 65. minuti najveću priliku na utakmici propustio je Ante Roguljić, koji s tri metra puca ravno u talijanskog vratara. Hrvatska se vrsta na čelu s Alenom Halillovićem pokazala kao tehnički odlična, no očito nedostaje realizacije u napadu.

Bod s Talijanima daje nam realne šanse da završimo barem treći u skupini, te tako osiguramo nastup na Svjetskom prvenstvu ovog uzrasta. U drugom susretu skupine Rusija je s 3:0 nadigrala Ukrajinu, a upravo sljedeći dvoboj igramo s Rusima u srijedu u 14 sati.

HRVATSKA: Marić, Stolnik, Marić, Ćaleta-Car, Prce, Šunjić, Bašić, Roguljić, Halilović, Vojković, Brodić (Murić, 59).

ITALIJA: Scuffet, Calabria, Dimarco, Capradossi, Sciaca, Pugliese, Palazzi, Tibola, Tuttino (Piu, 41), Cerri, Bonazzoli. (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL, Izvor: HRT))