Na drugu likovnu koloniju SVETA JANA koja će se održati u subotu, 28. rujna 2019. godine s početkom od 9 sati, na lokaciji Klet Sveta Jana, PRODINDOL (5 km od Jaske) 50 likovnih umjetnica i umjetnika najavili svoj dolazak

Dodatne prijave su završene, jer su popunjena sva mjesta!

Sudjelovanje potvrdili: Ana Cerovski, Anđelko Brkić, Ante Koljanin, Božidar Delač, Branka Kopeti, Daniel Severin Tudja, Darko Polančec, Dijana Mlinarić, Dobra Vein, Dragutin Perički Piki, Dubravka Pegan, Ines Halaji Zgombić, Ivančica Cvitić Znidarčić, Jadranka Pausić, Jasna Mihalić, Josip Rubes, Josip Tkalčec, Juraj Jonke, Ljiljana Smontara, Ljubica Prica Tomaš, Ljubo Radovančević, Marija Božić, Marija Pukec Žigić, Marija Tokić, Marijana Šatrak, Martina Barbarić, Mira Milošević, Mirjana Modrušan, Nada Katanec, Nadica Eichhorn, Nikola Novosel, Nives Missoni, Renata Katić, Sanja Čižić, Snježana Babić, Snježana Delač, Snježana Šebalj, Snježana Zelenović, Stjepan Barković Beba, Suzana Gajdek, Višnja Peter, Zorica Majnarić, Željana Koljanin, Željko Breka, Željko Zima, rezervirano za 3 umjetnika iz varaždinskog kraja te Milan Stunja i Stjepan Katić – Zahvaljujemo svima koji su se odazvali!

Za sve likovne umjetnike osigurano je bogato cjelodnevno druženje, uz gastro delicije, glazbeni program, ali i različiti likovni materijal kao što su slikarska platna različitih veličina, akrilne i uljane boje, radionicu akvarela i vinorela kao i sav drugi slikarski materijal.

„U pitoresknom kraju, na obroncima Samoborskog gorja i Plešivice, podno najvišeg vrha Japetića (870 m), smjestio se restoran-izletište obitelji Petrović i Rožić – Klet Jana. Klet Jana je nedavno postala pansion komfor, kao jedini ovakav objekt na području Jastrebarskog (Jaske) i nudi 9 preuređenih soba sa posebnim ambijentom. Ideja o pokretanju obiteljskog gospodarstva rodila se prije 15 godina sa željom da se sve ljepote i blagodati ovog prekrasnog kraja približe svima onima koji vole uživati u dobroj kuhinji, finoj kapljici i nedirnutoj prirodi. U mirnom ambijentu i domaćoj atmosferi možete okusiti sve čari domaće kuhinje, degustirati vrhunska vina specifična za ovaj kraj, šetati, voziti bicikl, jahati, letjeti s paraglajderima, pecati, zaigrati stolni tenis ili badminton.“

Portal Akademija Art objaviti će veliku reportažu o događaju kao i posebne intervjue i reportaže s umjetnicima koji to žele (video i foto reportaže).

Organizator likovne kolonije je portal Akademija Art i Klet Sveta Jana.

Pogledajte neke fotografije s prve likovne kolonije Sveta Jana!

HIMNA SV. JANE

Sveta Jana ti prekrasno mjesto
Svakom te je ostaviti teško
Bio domorodac ili inostranac
Svaki te teško zaboravlja.

Kad je višnji ovaj svijet stvorio
Svakim te je dobrim nadjelio
Gizdava si lijepa ko djevojče mlado
Koje imade svaki rado.

Zelen gore kosa ti je bujna
Vinogradi tvoja lišca rujna
I ta gorska vrela i ta sela bijela
Crne su oči tijela tvog.

Oni tvoji visoki gorštaci
U vojsci su najbolji junaci
Veselog oka junačkog skoka
A srca dobra plemenita.

One tvoje svetojanke mlade
Kad se one u paradu sprave
Kano bijele vile kad goricom šeću
Očice svake na se skreću.
Sveta Jana moje milovanje
Srca moga slatko uzdisanje
Rasti mi i cvati na ponos Hrvata
Majčice mila i zlata.