Harry i Meghan odlukom o današnjem kraljevskom događaju razbjesnili Britance

Sina vojvode i vojvotkinje od Sussexa, princa Harryja i vojvotkinje Meghan, krstit će tijekom dana kanterberijski nadbiskup na privatnoj ceremoniji, javlja u subotu BBC

Archie Harrison Mountbatten-Windsor krstit će se uz prisutnost bliske obitelji i prijatelja u privatnoj kapelici u dvorcu Windsor.

Među uzvanicima će biti princ od Walesa, vojvotkinja od Cornwalla Camilla te vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, princ William i njegova supruga Catherine.

Već je utvrđeno kako kraljica Elizabeta neće prisustvovati krštenju, zbog ranije preuzetih obaveza.

Očekuje se da će krštenju nazočiti i Meghanina majka Doria Ragland.

Prinčevski par je odlučio izostaviti medije i publiku iz cijele ceremonije te nije otkrio tko će biti kumovi malom Archieju.

Umjesto novinarskih fotografa, modni fotograf Chris Allerton, koji je fotografirao i njihovo vjenčanje, zabilježit će danas na krštenju posebne trenutke.

Archie će nositi ručno izrađenu repliku kraljevske haljine za krštenje koju je izradila Kraljičina krojačica Angela Kelly.

Krstionica Lily Font, u kojoj su kraljica Viktorija i princ Albert krstili svoje prvo dijete Viktoriju 1841., također će biti korištena kao posuda za vodu iz rijeke Jordan kojom će se Archie krstiti.

Svi koji se nadaju prizorima s kraljevskog krštenja bit će razočarani jer događaj neće biti televizijski popraćen.

Jedino se kasnije popodne očekuju privatne fotografije.

Iako se obično u javnosti objave imena kumova, ovaj puta su ih prema svojoj želji Harry i Meghan odlučili zadržati u tajnosti. Sve upućuje na to da ovo nije uobičajena kraljevska ceremonija, što ide u prilog želji roditelja da sina Archieja odgajaju daleko od svjetla reflektora.

Dio Britanaca jako je bijesan na prinčevski par zbog odluke da izostave javnost iz krštenja, pogotovo nakon što se doznalo da je potrošeno 20 milijuna kuna poreznih obveznika na renoviranje njihove kuće.

Hina