Glumci Salma Hayek, Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson i cijela ekipa filma The Hitman’s Wife Bodyguard – nakon Rovinja preselila se u Rijeku. Snimaju na nekoliko lokacija u središtu grada čime se i Rijeka potvrđuje kao izvrsno mjesto za filmsku i televizijsku produkciju

Gradska tržnica, narodno kazalište, Stari grada, Rujevica – lokacije su to koje će se vidjeti u najnovijem hollywoodskom ostvarenju, a kako doznajemo, Rijeka “glumi” jedan talijanski grad. Lokacije su spremne za set, no sve je obavijeno velom tajne.

Kvarnersko je područje zanimljivo filmašima, a za pregovore je zadužena Kvarnerska filmska komisija. Uskoro počinje snimanje treće sezone “Novina” te pilot-epizode jedne američke televizijske serije. 

Uz samu promociju grada ni ekonomska dobit nije zanemariva čemu svjedoči i ona od trilogije Winetoo. 

– Prihodi koje je ostvarila Hrvatska su preko 44 milijuna kuna, a film koji se lani snimao u Rijeci, Bijela vrana, tada smo računali da je za 10-tak dana ostvarena dobit preko 2 milijuna kuna, kazala je ravnateljica Art kina Croatia Slobodanka Mišković.

Posljednjih godina na ovom su području snimljena brojna filmska ostvarenja poput – “Diane”, “Odmetnika”, “Ibize”, akcijske drame “The Witness” te televizijskih serija “Granice zločina”, “Protuudar” i “McMafia”. Autor: Ivana Bilen Perić/I.H./HRT

Leave a Reply