Beyonce radi na novom filmu

Kao da joj dominacija muzičkim svetom nije dovoljna, Beyonce planira da napiše scenario za svoj novi film u kojem će, naravno, igrati glavnu ulogu. Scenarij bi trebao biti zasnovan na romanu o životu Saartjie Baartman

GettyImages

Riječ je o Afroamerikanki koja je bila zatočena kao robinja u XIX stoljeću, a potom izložena na okrutnoj izložbi nakaza zbog svoje velike zadnjice.

Kako prenosi tabloid The Sun, R&B zvezda je angažirala tim suradnika koji će joj pomoći da ovu priču pripremi za velika platna.
Beyonce je do sada glumila u nekoliko filmova, ali njene uloge nisu joj donijele željenu pažnju u svijetu filma.

U trećem filmu o Austinu Powersu, “Goldmember” iz 2002. godine, glumila je Foxxy Cleopatru. Glumila je i Deenu u filmu “Dreamgirls” iz 2006., ali je to ostvarenje više priznanja donijelo odličnoj Jennifer Hudson. Film “Cadillac Records” iz 2008. u kojem je tumačila ulogu legendarne Ette James prošao je prilično nezapaženo.

Zbog toga se Beyonce nada da bi ova uloga mogla da pokaže njen talenat za glumu.

“Ona još uvijek osjeća da kako se nije probila u svijet filma”, kaže neimenovani izvor blizak pjevačici. “Zato sada želi napisati scenarij koji će joj donijeti priznanje u filmskoj industriji, a misli da bi uloga Saartjie bila idealna za to.”

Beyonce još uvijek nije potvrdila ove glasine. Izvor: NME