Una Gunjak na pariškom ženskom festivalu

Festival de Films de FemmesVec 37 godina Festival zenskih filmova, svakog ozujka za deset dana, sakuplja najnadarenije i najneocekivanije rediteljice planete i predstavlja njihova ostvarenja bez bilo kakve kulturne, generacijske, ili stilske diskriminacije. Na taj nacin ova svjetski cuvena smotra sedme umjetnosti sto se organizira u pariskom predgradju Créteil, prikuplja i pokazuje slike sto mijenjaju postojanje svijeta, odstranjuju stereotipe i jos uvijek prisutno ropstvo.

Protiv diskriminacije i stereotipa

Ove godine program Turbulences/Nemiri/ ce zacijelo prouzrociti lezerne smetnje ustaljenog umjetnickog djelovanja, socioloskog ali i feministickog, posebnim tretiranjem filmskih zanrova isto kao i kinemtografskih.

Poremetiti ustaljene diskriminatorske statistike pa ukazati i iskazati revolt postojanja, su glavnu ulozi 37 izdanja manifestacije, u kojoj se reflektiraju tri posebna susreta : zena-zanr-film! Organizirace se okrugli stolovi cija je glavna tema zena i okolis, zatim kolokvij nazvan Pisanja na koji su pozvane poznate scenaristice, rediteljice i spisateljice. Upriliciti ce se i profesionalni susreti Nepristrasnih rediteljica , ateljei Drag King, susreti mladih profesionalaca, hommages i retrospektive.

Sarajka Una Gunjak je odabrana u zvanicni program kratkih fikcija pa ce se njezino 15 minutno ostvarenje “Kokoska” projicirati u nedjelju 15 ozujka, pa dva dana kasnije dva puta u maloj i velikoj dvorani kulturnog centra Aljende u Créteilu.

Festival se odrzava od 13 do 22 ozujka