Michael Jordan ušao na Forbesovu listu najbogatijih

Michael Jordan2

Michael Jordan2Bivši američki košarkaš Michael Jordan po prvi je puta uvršten na Forbesovu listu najbogatijih, te je sada 513. najbogatija osoba na svijetu sa imovinom u vrijednosti od točno milijardu dolara. Najzaslužniji za prelazak magične granice od jedne milijarde je povećanje vrijednosti NBA franšize, prenosi Business Insider.

Jordan je vlasnik kluba Charlotte Hornets, koji je prošle godine vrijedio 410 milijuna dolara, a ove čak 725 milijuna. Također, Jordan posjeduje i dionice LA Clippersa u vrijednosti od oko 500 milijuna dolara. 

Jedan od najboljih košarkaša u povijesti tog sporta iznimno je pametno kupovao. Postao je vlasnik Hornetsa 2010. godine za ‘samo’ 275 milijuna dolara. Od sljedeće će godine dobivati čak 57 milijuna više samo za televizijska prava, zahvaljujući novim televizijskim ugovorima koje je NBA potpisala s ESPN-om i Turnerom (vrijednih čak 2,66 milijarde dolara).

Osim NBA klubova, Jordanov novac dolazi i od sponzorskog ugovora s Nikeom, koji mu je u 2013. godini donio 90 milijuna dolara. forbes.com