Skip to content

Clooney i Amal vjenčali se na privatnoj svečanosti u Veneciji

Američki glumac George Clooney u subotu se vjenčao sa svojom zaručnicom, britanskom odvjetnicom Amal Alamuddin, na privatnoj svečanosti u Veneciji, objavio je AFP, pozivajući se na pisanu izjavu Clooneyevog glasnogovornika Stana Rosenfelda

Clooney i Amal

Američki glumac, kojeg se smatra jednim od najprivlačnijih muškaraca na svijetu, već je bio u braku s glumicom Taliom Balsam od 1989. do 1993., u doba kad još nije igrao zapaženije uloge, a potom je serijom »Hitna služba« počela njegova planetarna slava.

Amal Alamuddin je iznimno cijenjena britanska odvjetnica libanonskog podrijetla, koja je prije deset godina radila na Međunarodnom sudu pravde, a među njezinim bivšim branjenicima odzvanjaju imena poput nekadašnje ukrajinske premijerke Julije Timošenko i utemeljitelja Wikileaksa Juliana Assangea.

Na popisu uzvanika na po mnogima najglamuroznijem ovogodišnjem vjenčanju je 136 imena, među kojima su pjevač skupine U2 Bono, glumci Matt Damon, Brad Pitt, Angelina Jolie, Sandra Bullock, bivša manekenka i povremena glumica Cindy Crawford i njezin muž Rande Gerber, za kojeg se pretpostavlja da bi mogao biti Clooneyev vjenčani kum te mnoge druge poznate osobe. (Foto. GETTY IMAGES, Novi list)