Akademija Art

Zagreb © Hrvatski ekskluzivni magazin za umjetnost i vijesti

SLASTICE

Torta od bresaka / RECEPT

Sočna, osvježavajuća, voćna torta od bresaka uljepšat će vam dan

Upute za pripremu:

Odvojimo žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i 60g šećera u prahu napravimo čvrsti snijeg. Zvijezda stolni sobne temperature pjenasto izmiksamo sa preostalim šećerom u prahu i vanili šećerom.

Postepeno dodajmo žumanjke, brašno i mljevene bademe i sve sjedinimo da dobijemo glatku smjesu. Na kraju umiješamo napravljeni snijeg. Smjesu izlijemo u prethodno namazani kalup za torte koristeći Zvijezda stolni i brašno.

Na smjesu posložimo breskve prethodno narezane na tanke ploške. Ukrasimo tortu listićima badema. Tortu stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 40 – 50 minuta. Ohlađenu tortu ukrasite šećerom u prahu.

Sastojci:

  • 180g Zvijezda stolni
  • 120g šećera u prahu
  • 5 kom jaja
  • 110g glatkog brašna
  • 90g mljevenih badema
  • 1 vanili šećer
  • 500g bresaka
  • listići badema

zvijezda.hr